Indonezija i BiH nastavljaju uspješnu privrednu saradnju

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Indonezija i BiH nastavljaju uspješnu privrednu saradnju

12.04.2019. 08:43 / Izvor: Akta.ba

Kantonalnu privrednu komoru Tuzla jučer je posjetila delegacija Komore Indonezije koja ovih dana boravi u posjeti Bosni i Hercegovini. Tom prilikom obje strane izrazile su spremnost za daljnjim nastavkom saradnje.

Predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović tokom susreta sa Yunni Indrani iz Privredne komore Indonezija predočio je strukturu privrede Tuzlanskog kantona.

Bilo je razgovora i o trendovima vanjskotrgovinske razmjene između Indonezije i Bosne i Hercegovine, načinima na koje se saradnja može unaprijediti u narednom periodu, te mogućnostima i realnim potrebama uključenja privrednih komora u jačanje privrednih odnosa.

Yunni se interesovala za mogućnost organizovanja poslovnih susreta i prezentacije privrede i projekata BiH u Indoneziji. Imajući u vidu da je njen boravak u Bosni i Hercegovini usko povezan sa učešćem na Festivalu savremene žene, razgovarano je i o prisustvu žena u privredi kao i značaju edukacije i promocije poduzetništva među mladim ženama, s ciljem pokretanja sopstvenog biznisa, saopćeno je iz Kantonalne privredne komore Tuzla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti