Informacija o održavanju privremene linije Ilidža – Nedžarići - Ilidža

23.10.2021. 11:02 / Izvor: Akta.ba
Centrotrans

Foto: Akta.ba

Centrotrans uputio saopćenje ka javnosti.

Povodom rekonstrukcije tramvajske pruge koja je u toku te privremene autobusne linije Ilidža – Nedžarići – Ilidža, kompanija Centrotrans je uputila saopćenje ka javnosti i korisnicima prijevoza u kojem se navodi da Centrotrans preuzetu obavezu prijevoza putnika obavlja u skladu sa Zaključkom Vlade i nalogom Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. 

"Prema utvrđenom redu vožnje prvi, autobus sa terminala Ilidža polazi u 05:10 sati, a zadnji u 23,33 sati. Planirano je da autobusi, na ovoj trasi dužine 3,1 kilometar, saobraćaju svakih tri minuta. Međutim, zbog velike gužve na prilazu kružnom toku na Ilidži, te vremena dolaska tramvaja na satanicu Nedžarići, povremeno u tzv. "vršnom vremenu" (vrijeme odlaska i povratka sa posla), dolazi do manjeg odstupanja od utvrđenog reda vožnje.", navodi se u saopćenju. 

Za obavljanje ovog prijevoza, Centrotrans svakodnevno angažira sedam zglobnih autobusa kapaciteta od 150 mjesta.

Također, šest zglobnih autobusa angažirano je na liniji Hrasnica – Baščaršija koji saobraćaju na trasi Ilidža – Nedžarići i u koje mogu ući svi putnici sa kupljenim pojedinačni kartama kao i oni koji imaju mjesečne karte izdate od strane KJKP Gras.

Kompanija Centrotrans, na navedenoj relaciji, u prosjeku dnevno, u oba pravca, preveze preko 5.000 putnika.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti