Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Infrastrukturno povezivanje na području Trebevića

09.11.2018. 08:16 / Izvor: Akta.ba

Protokol o saradnji između Kantona Sarajevo i Opštine Istočni Stari Grad na koji je danas Vlada  KS dala saglasnost prvi je korak u unapređenju i promovisanju saradnje između privrednih subjekata na području Kantona Sarajevo i ove opštine.

Uvažavajući potrebu za daljim razvojem međusobne saradnje i poštujući ustavne nadležnosti i odgovarajuće zakone, primarna pažnja u ovom dokumentu data je na buduće dogovore i saradnju  u oblasti infrastrukturnih projekata, zajedničko postupanje u promoviranju i realizaciji projekta povezivanja Kantona Sarajevo i Opštine Istočni Stari Grad cestama, te na realizaciju projekata vodovoda i rasvjete između Kantona Sarajevo i Opštine Istočni Stari Grad  na teritoriji Trebevića.

Protokol predviđa  unapređenje međusobnih kontakata u oblasti kulture, sporta i turizma naročito sa aspekta zajedničke turističke ponude.

Sporazumne strane su se obavezale da će promovisati i unaprijediti direktne kontakte i intenzivirati odnose između administrativnih organa Kantona Sarajevo i Opštine Istočni Stari Grad u svrhu bolje i brže realizacije projekata od obostranog interesa te su saglasne da će se provođenje i koordinacija u sprovođenju ovog sporazuma vršiti na nivou resornih ministarstva i ureda načelnika Opštine Istočni Stari Grad.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti