Inicijativa za nastavak izdavanja turističkih vaučera

05.11.2020. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Inicijativa za nastavak izdavanja turističkih vaučera

Turistički vaučeri za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske mogu se iskoristiti do 15. novembra.

Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativu predsjedniku Republike Srpske, Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Republike Srpske, Radovanu Viškoviću i ministru trgovine i turizma Srpske, Suzani Gašić, za nastavak projekta "Doživi Srpsku" i nastavak izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu, uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom cijele 2021.godine.

Takođe, Кomora je predložila i izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kako bi se omogućilo korištenje vaučera i maloljetnim licima. Produženje korištenja turističkih vaučera doprinijelo bi opstanku privrednih subjekata na Jahorini, posebno u toku zimske turističke sezone, ali i banjskim centrima, kao i drugim destinacijama u Republici Srpskoj. 

Privredna komora Republike Srpske izrazila je zahvalnost predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i Vladi Republike Srpske na svim preduzetim mjerama koje su imale za cilj pomoć sektoru turizma i ugostiteljstva, s posebnim akcentom na projekat „Doživi Srpsku“ i uvođenje turističkih vaučera za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske.

Ovim Projektom omogućen je opstanak privrednih društava i očuvanje radnih mjesta u ovim sektorima, a broj od 20.000 do sada izdatih vaučera govori da, i pored neizvjesne epidemiološke situacije, postoji velika zainteresovanost građana Republike Srpske za odmor u banjskim centrima, destinacijama kao što su Trebinje, Jahorina, Višegrad, nacionalnim parkovima  i drugim centrima u Republici Srpskoj. Projektom je promovisan turizam Republike Srpske, uz jačanje svijesti građana o značaju korištenja odmora u Republici Srpskoj. 

Podsjećamo, turistički vaučeri za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske mogu se iskoristiti do 15. novembra, saopćeno je iz Privredne komore RS.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti