Inicijativa za otvaranje avio linije Skoplje - Podgorica - Sarajevo

03.11.2017. 08:17 / Izvor: SRNA
Inicijativa za otvaranje avio linije Skoplje - Podgorica - Sarajevo

Predsjednik crnogorske Vlade istakao je da je ovaj susret bio dobra prilika da se još jednom konstatuju veoma dobri međudržavni odnosi.

Predsjednici Vlada Crne Gore i Makedonije Duško Marković i Zoran Zaev saopštili su sinoć na radnom sastanku da su Crna Gora, Makedonija i BiH pokrenule inicijativu otvaranja avionske linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo.

Iz Službe Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću saopšteno je da je Marković izrazio zadovoljstvo današnjim razgovorima sa Zaevim, koji je pokrenuo inicijativu o uspostavljanju avio-linije i da je saglasan sa njom.

Izrazivši zadovoljstvo zbog posjete Crnoj Gori, Zaev je istakao da je ovo i dobra prilika za bilateralne susrete, kao i da odnosi Crne Gore i Makedonije imaju samo dobru perspektivu.

"Zaev je izrazio uvjerenje i da će aktivnosti na uspostavljanju avio-linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo otvoriti nove mogućnosti za saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture, sporta, obrazovanja, ali i svih drugih oblasti života", navodi se u saopštenju.

Predsjednik crnogorske Vlade istakao je da je ovaj susret bio dobra prilika da se još jednom konstatuju veoma dobri međudržavni odnosi i potpuno saglasje oko zajedničkih interesa koji se oslikavaju u evropskoj i evroatlanskoj agendi.

Marković je naglasio da pored integracionih interesa Crna Gora i Makedonija imaju snažan interes da unapređuju svoje ekonomije, da doprinose razvoju, da na taj način povećavaju kvalitet života građana i jedne i druge zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti