Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Inicijativa za podršku ugostiteljsko-turističkom sektoru KS - 20 KM za ručak

Kroz svoj Destination Sarajevo Partners Club (DSPC) Fondacija okuplja 324 privrednika, od čega je njih 205 iz HoReCa industrije.

10.06.2020. 08:04 / Izvor: Akta.ba

Fondacija Sarajevo Navigator (FSN) u ime turističko - ugostiteljske privrede i građana premijeru i Vladi Kantona Sarajevo (KS) podnosi “Inicijativu za unapređenje standarda građana i podršku ugostiteljsko - turističkom sektoru Kantona Sarajevo – vaučer za potrošnju u ugostiteljstvu od 20 KM za svakog građanina / građanku Kantona Sarajevo”.

Sa sviješću kako je uslužni, posebno turističko - ugostiteljski sektor, na kojem dobrim dijelom i počiva privreda Kantona Sarajevo, devastiran pandemijom Covid-19, predsjednica FSN Nataša Musa, u ime Upravnog odbora Fondacije, predlaže da KS svim građanima, onima sa registrovanim prebivalištem u KS, izda vaučere za potrošnju u ugostiteljstvu na prostoru KS u iznosu od 20 KM, koji bi mogli biti korišteni do kraja ljeta 2020.

"Pored pomoći ugostiteljsko - turističkom sektoru, to bi bila i svojevrsna nagrada za građane Sarajeva, iz budžeta kojeg oni pune. Iste one građane koji su bili veoma savjesni i odgovorni u proteklom periodu", kaže ona.

Fondacija Sarajevo Navigator od 2006. godine radi na razvoju i promociji Sarajeva kao turističke destinacije i mjesta boljeg življenja za sve njegove građane.

Kroz svoj Destination Sarajevo Partners Club (DSPC) Fondacija okuplja 324 privrednika, od čega je njih 205 iz HoReCa industrije.

Peticija se može potpisati na ovom linku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti