Inicijatori Formule E krenuli u pronalaženje 100.000 EUR za feasability studiju

03.07.2018. 09:29 / Izvor: Akta.ba
Inicijatori Formule E krenuli u pronalaženje 100.000 EUR za feasability studiju

Inicijatori projekta održavanja Formule E u Sarajevu, neće odustati od svoje ideje da glavni grad BiH bude domaćin ove utrke.

Inicijatori projekta održavanja Formule E u Sarajevu, neće odustati od svoje ideje da Sarajevo, glavni grad BiH bude domaćin ove utrke, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Samir Cerić, uspješni bh. biznismen u Londonu, pokretač i zagovornik projekta.

Kaže kako ne mogu više čekati i da postaje očito da Grad Sarajevo neće odobriti sredstva za feasability studiju. Odlučili krenuti putem kompanije Sarajevo Sports International koju su osnovali u Londonu u pronalazak 100.000 eura za studiju.

Smatra kako se sve do sada moglo riješiti da je bilo konkretnijih poteza i Sarajevo je moglo već biti zvanični kandidat za utrku Formule E. Stoga ništa više neće prepustiti slučaju, iznaći će novac kako bi tehnički tim Formule E što prije doputovao u Sarajevo i uvjerio se u uvjete za održavanje utrke koja će kako vjeruje Sarajevu, ali i cijeloj BiH donijeti mnogo toga kako u turističkom, tako i u ekonomskom i svakom drugom smislu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti