Inovativnost iz Knaufa: Aquapanel tehnologija za bržu realizaciju projekata

01.11.2019. 09:57 / Izvor: Akta.ba

Predstavili su pravo inovativno rješenje kada je u pitanju suha gradnja kroz koje pokušavaju promijeniti trendove koji su do sada bili i jesu prisutni na našim prostorima, kada je građenje u pitanju.

Multinacionalni proizvođač građevinskog materijala i sustava suhe gradnje, grupacija Knauf na osmoj Međunarodnoj znanstveno stručnoj konferenciji ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“ prezentirali su najnovija rješenja i metode građenja.

Predstavili su pravo inovativno rješenje kada je u pitanju suha gradnja kroz koje pokušavaju promijeniti trendove koji su do sada bili i jesu prisutni na našim prostorima, kada je građenje u pitanju.

Antonio Jakelić, produkt menadžer za Aquapanele za područje jugoistočne Evrope kazao je za Akta.ba da rješenja koja su predstavili svojim budućim korisnicima osiguravaju bržu i kvaliteniju realizaciju projekata što je jedan plus u ovom segmentu.

"Tržištu smo predstavili svoje nove fasadne sisteme pod nazivom Knauf vanjski zid sa Aquapanel tehnologijom.  Kada kažemo Aquapanel zapravo mislimo na cementne ploče koje dolaze i kao sistemtska rješenja na projekte. Zapravo je riječ o jednom vrlo inovativnom materijalu, relativno novom na tržištu, koji nudi jako veliki prostor za svoj dalji razvoj", kaže Jakelić.

Današnje tržište zahtjeva neke druge metode građenja, postoje sve veći zahtjevi brže i ekonomičnije gradnje od strane investitora. Kompanija Knauf se kroz ovakve proizvode pokušava prilagoditi tržištu, te ih to kako i Jakelić kaže tjera da stvaraju inovacije koje donose na projekte.

"Aquapanel kao tehnološko rješenje je zastupljen u cijeloj regiji, te je nezaobilazan u izgradnji svih većih projekta. Ista situacija je i sa ostalim Knauf sistemima i rješenjim za gradnju koji posjeduju. Trenutno na globalnom nivou Aquapanel ima preko 50.000 referenci poznatih arhitekata te mu to daje još veći značaj. Zadnji projekt na kojem je primjenjen ovaj tip gradnje u BiH jeste izgradnja tržnog centra Delta u Banjoj Luci", govori Jakelić.

Sa ovakvim rješenjima Knauf ima za cilj da potakne jednu novu garnituru arhitekata, mlade ljude koji dolaze u segment građevinarstva, da promijene način razmišljanja i promišljanja o građenju, budući da sa Aquapanel fasadnim zidom arhitekti mogu izraziti svoju kreativnost i slobodu u građenju, na neki način postaviti svoj identitet i pečat a da se pritom zadovolje htjenja i zahtjevi investitora, kvalitet i sve ono što se uz njega veže.

"Sa Knauf fasadnim zidom mi gradimo brže što je u današnjem vremenu jako bitno i važno, smanjujemo debljinu zidova, gdje investitor dobija na većem prostoru ali i osobe koje će tu boraviti dobijaju komforniji i zdraviji prostor za život. Svi materijali zadovoljavaju i segmente energetske efikasnosti koja je danas nezaobilazna u građenju. Kada kažemo da je nešto brzo i ekonomično, to ne znači da je lošije kvalitete, zapravo puno je bolje kvalitete nego tradicionalna gradnja, mi u Knaufu na tome svakodnevno radimo i razvjamo naše sisteme kako bi sebi i drugima život učinili ljepšim i lakšim", kazao je Jakelić.

Grupacija Knauf multinacionalni je proizvođač građevinskog materijala i sustava suhe gradnje u vlasništvu obitelji Knauf. S tradicijom dužom od 80 godina i danas su ostali vijerni svojim vrijednostima - ljudskosti, partnerstvu, posvećenosti i preduzetničkom duhu.

Kako ističu iz ove kompanije vrijednosti se odnose na ljude koji su osnovali i izgradili ovu kompaniju ali i kolege i kupce, bez kojih današnji uspjeh ne bi bio isti.

Partnerske kompanije zajedno stoje pod okriljem ovog snažnog branda, zbog čega nude savršeno usklađene sisteme i rješenja u građevinarstvu, posebno kada je riječ o inovacijama, energetskoj učinkovitosti, ekonomičnosti i kvaliteti dizajna.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti