Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Inspektori Poreske uprave RS razotkrili utaju 180.543 КM poreza

25.08.2020. 14:07 / Izvor: Akta.ba

Poreska uprava Republike Srpske podnijela je nadležnim tužilaštvima u RS četiri izvještaja protiv pet lica zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela Utaja poreza i doprinosa, zbog čega je budžet RS oštećen za 180.543 КM.

Naime, inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Poreske uprave RS su izvještaje podnijeli protiv odgovornih lica u tri preduzeća, te protiv dva fizička lica. Za odgovorno lice u „Sun oil“ d.o.o. Laktaši postoji sumnja da je činjenjem krivičnog djela Utaja poreza i doprinosa pričinjena šteta po budžet RS u iznosu od 78.158 maraka, dok za odgovorno lice u „Impuls-tel“ d.o.o. Bijeljina postoji sumnja da je činjenjem krivičnog djela Utaja poreza i doprinosa pričinjena šteta po budžet RS u iznosu od 40.771 КM.

Odgovorno lice u "Eta energy" d.o.o. Zvornik se sumnjiči da je činjenjem krivičnog djela Utaja poreza i doprinosa budžet RS oštećen za 50.175 maraka, dok za fizička lica I.Đ. i I.M. iz Prnjavora postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo Utaja poreza i doprinosa, zbog čega je budžet RS oštećen za 11.439 maraka.

Ovi podaci pokazuju da je i u ovoj godini nastavljen intenzivan rad istražilaca Poreske uprave RS na terenu, sa ciljem razotkrivanja krivičnih djela. 

"Inspektori Poreske uprave RS će i u narednom periodu, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, nastaviti intenzivan rad na razotkrivanju krivičnih djela iz oblasti poreza, a čijim činjenjem se nanosi šteta budžetu Republike Srpske", rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti