Integral Inžinjering u konzorciju sa dvije hrvatske firme gradi most na Savi

26.06.2019. 09:47 / Izvor: Glas Srpske
Integral Inžinjering u konzorciju sa dvije hrvatske firme gradi most na Savi

Tender za izbor izvođača radova krajem prošle godine raspisale su "Hrvatske ceste", a u predviđenom roku stigle su tri prijave.

Konzorcijumu firmi "Integral inženjering" Laktaši, "Đuro Đaković montaža" i "Zagreb montaža" povjerena je izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, a u Republici Srpskoj očekuju da će sve predviđene procedure biti uskoro završene kako bi krenula realizacija tog važnog projekta.

Tender za izbor izvođača radova krajem prošle godine raspisale su "Hrvatske ceste", a u predviđenom roku stigle su tri prijave. Najpovoljniju ponudu u vrijednosti 23,49 miliona eura dostavio je konzorcijum firmi u kojem je "Integral inženjering" Laktaši, druga po vrijednosti je ponuda konzorcijuma "Hering" i GP "Mostogradnja" iz Širokog Brijega od 41,54 miliona, dok je 46,21 milion eura ponudio konzorcijum kompanija ICM i "Maeg konstrucioni" iz Italije.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je za ATV da je hrvatska strana objavila da je izabrala najpovoljnijeg izvođača radova i da očekuje da u najskorije vrijeme počne izgradnja mosta na Savi između Republike Srpske i Hrvatske.

"Očekujem da taj posao počne veoma brzo ako ne bude smetnji u vezi sa procedurama, žalbama, rokovima i slično", rekao je Trninić i dodao da je posao dobio konzorcijum u kome su jedna domaća i dvije hrvatske kompanije.

U javnom preduzeću "Autoputevi Republike Srpske" juče su potvrdili da je donesena odluka o dodjeli ugovora i da teče rok za žabe, a uporedo se radi i na izboru nadzora.

Radova, od uvođenja izvođača u posao, treba da budu završeni u roku od 30 mjeseci, odnosno 896 kalendarskih dana, uporedo sa gradnjom mosta počeće, kazali su ranije u "Hrvatskim cestama", i gradnja pristupne saobraćajnice sa hrvatske strane. Priča o izgradnji mosta na Savi dužine 463 metra traje od 2004. godine, a projekat sa pristupnim saobraćajnicama je, prema ranijim podacima, vrijedan 64 miliona, a vrijednost mosta je 23,2 miliona eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti