INTERA i Fakultet informacijskih tehnologija dogovorili suradnju

18.01.2013. 15:11 / Izvor: eKapija.ba
INTERA i Fakultet informacijskih tehnologija dogovorili suradnju

U prostorijama INTERA Tehnološkog Parka danas je potpisan Memorandum o razumijevanju s Fakultetom informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić. Obje strane su suglasne da je ova suradnja od velike važnosti za Hercegovinu.

U prostorijama INTERA Tehnološkog Parka danas je potpisan Memorandum o razumijevanju s Fakultetom informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić. Obje strane su suglasne da je ova suradnja od velike važnosti za Hercegovinu. Cilj uspostave suradnje je organiziranje studentske prakse, usavršavanje akademskog osoblja, promocija tehničkih znanja te usmjeravanje regije ka tehnološkom razvitku i stvaranju poveznice izmedu privrede i obrazovanja.

INTERA Tehnološki Park je u sklopu dosadašnjih aktivnosti potpisao Memorandum o razumijevanju s Fakultetom strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru i Mašinskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić.

Jedna od osnovnih zadaća INTERA Tehnološkog Parka upravo je osiguravanje praktične obuke u tehničkim znanjima i vještinama, što predstavlja odličnu nadogradnju na teorijsko znanje stečeno na fakultetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti