Vijesti

Internet portal analize.ba krenuo u eksperimentalni rad sa projektom "Tehničke analize": Novi, veoma koristan poslovni alat za BH poduzetnike

17.07.2009. 15:56 / Izvor: eKapija.ba

Ako ste vlasnik ili rukovodilac malog ili srednje velikog preduzeća u BiH sigurno ste do sada bili više puta u prilici da vam je potrebna pouzdana procjena o bonitetu poslovnog partnera ili privrednom subjektu kao predmetu vaše planirane investicije. Čak ni vaši dobro upućeni poslovni prijatelji i "informatori" ne mogu često obezbijediti adekvatne i pouzdane podatke.

Registar privrednih subjekata i Centralna banka BiH limitiraju informacije koje su vam spremne ponuditi na minimum i tu uslugu naplaćuju, ali i evidentiraju vaš identitet. Napokon, evo i pravog rješenja: Internet portal www.analize.ba krenuo je u eksperimentalni rad sa svojim projektom "Tehničke analize". Prvi dojam je da vam se omogućava uvid u kvalitet betona za ugradnju ili izdržljivost habajućeg sloja asfaltne obloge ali...

Radi se o veoma učinkovitom i dobro koncipiranom metodu tehničke analize svih emitenata registrovanih na obje BH berze (SASE i BLSE) uz korištenje ukupno 34 tehnička indikatora. Dakle, dobiveni rezultati daju veoma dobre indikatore za predmet vaše analize na osnovu koga sa velikim procentom sigurnosti možete donijeti svoju odluku o poslovnoj suradnji. Preostaje jedino da se odlučite da li ući u rizik sa "slabim" emitentom i ostvariti enormne profite uz vaša sredstva i znanja ( ili izgubiti u jednakoj proporciji) ili ići u siguran (ali često minimalan) profit.

U svakom slučaju menadžerima vašeg profila na raspolaganju je veoma koristan alat koji je do sada bio dostupan samo "velikim igračima". Iskoristite priliku pa se upoznajte, na istoj internet lokaciji, sa aktuelnim indeksima berzi u Sarajevu, Banjoj Luci, Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Skoplju i (zamislite: dvije) berze u Podgorici. Sigurno je da će ovaj dobar i koristan potez naći na odobravanja od poslovnog svijeta u BiH , EX YU regiji, ali i investitora iz cijelog svijeta. Ukoliko vam je potrebno više informacija ili podrška možete je dobiti na e mail adresu info@ceppei.ba i to bez naplate, saopćeno je iz SERDA-e.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti