Interšped d.d. Sarajevo potpisao ugovor sa vodećom libijskom pomorskom agencijom

20.02.2009. 10:13 / Izvor: eKapija.ba
Interšped d.d. Sarajevo potpisao ugovor sa vodećom libijskom pomorskom agencijom

Interšped d.d. Sarajevo i Germa shipping - vodeća libijska pomorska agencija, potpisali su 19.02.2009. godine u Sarajevu ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji, koji je u biti preduslov uspostave brodske linije na ralaciji BiH - Libija - BiH, saopćeno je iz Interšpeda za eKapija.ba.

Said Elashun, član administrativnog komiteta Germa shipipping / član Uprave kompanije/ istakao je da je poticaj za ovaj ugovor došao iz najvišeg nivoa Vlade Libije i kao poticaj unapređenja ekonomske saradnje Libije i BiH, da je zasnovan na analizi tržišta BiH i regije, te spoznaje da je Interšped d.d. Sarajevo najbolji partner s kojima njegova kompanija može realizovati zahtjevne logističke projekte na relaciji Bosna i Hercegovina - Libija.

Hasib Salkić, direktor Interšpeda je rekao da je ovaj aranžman zasnovan na realnoj procjeni količine materijala, opreme i komercijalnih roba koje u ovoj godini našim kompanijama treba otpremiti u Libiju. Ovo je dobra podrška našim firmama kao što su Mims, Širbegović group, Neimarstvo iz Trebinja, Prohema iz Brčkog, koji već imaju evidentno učešće na tržištu Libije i ugovore koje počinju realizovati.

Ali, ovo je i poticaj ostalim BiH kompanijama da sigurnije nude svoje robe i usluge na ovom perspektivnom tžištu, znajući da imaju pouzdan, efikasan i cjenovno prihvatljiv logistički servis za svoj tržišni nastup.

"Uz pouzdan i jeftin servis, ovim partnerstvom osiguravamo i " transit time" za robe iz BiH ka Libiji koji nije duži od 15 dana, što će našim firmama bitno pospješiti kapacitete u razmjeni roba i usluga sa Libijom", kazao je Salkić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti