Intersport će uz pomoć EBRD-a u pet godina otvoriti 50 trgovina u regiji

02.12.2016. 09:25 / Izvor: seebiz.eu
Intersport će uz pomoć EBRD-a u pet godina otvoriti 50 trgovina u regiji

Uz pomoć financijske injekcije EBRD-a novi vlasnik planira do 2021. godine otvaranje 50 novih trgovina.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da je kupcu Mercatorovog Intersporta ISI, tvrtki Sigur Retail Group, odobrila 14 milijuna eura kredita za finansiranje akvizicija i širenje ciljnog društva u jugoistočnoj Europi, izvijestilo je ljubljansko Delo.

Mercator je kupoprodajni ugovor sklopio u septembru s poljskim fondom Enterprise VII, kojim upravlja Enterprise Investors. Intersport ISI, koji u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji ima gotovo stotinu prodavnica i brojne franšizne partnere (zapošljava gotovo 900 ljudi, prošle godine dosegnuo oko 81 milijuna eura prihoda od prodaje), istržio je 34,5 miliona eura. Sklopljenu transakciju mora odobriti Ured za zaštitu tržišnog natjecanja.

Uz pomoć financijske injekcije EBRD-a novi vlasnik planira do 2021. godine otvaranje 50 novih trgovina i daljnji razvoj online prodaje. Pritom će Abanka osigurati dodatnih 2,5 milijuna eura dugoročnog kredita i pet milijuna eura za obrtna sredstva.

Intersport ISI je na tržištu sportske opreme i odjeće u regiji sada vodeći trgovac na malo, a financijsko ulaganje će, prema riječima vodećih u Enterprise Investorsu i EBRD-u, njegov položaj još ojačati. Ključ uspjeha je kombinacija klasične trgovine i online trgovine, na kojoj je sve veći naglasak.

EBRD od 1992. godine u Sloveniju uložio 916 milijuna eura. Trenutno podržava 28 projekata u kojima je uloženo 284 milijuna eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti