Intervet Western Balkans: Srednjoškolci iz BiH završili jednomjesečnu praksu u Poljskoj

30.07.2021. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Intervet Western Balkans: Srednjoškolci iz BiH završili jednomjesečnu praksu u Poljskoj

Učenici srednjih škola iz sedam bosanskohercegovačkih gradova su se jučer vratili iz Poljskog grada Wroclawa.

Učenici srednjih škola iz sedam bosanskohercegovačkih gradova su se jučer vratili iz Poljskog grada Wroclawa, gdje su proveli četiri sedmice na praksi u različitim kompanijama. Praksa za 11 srednjoškolaca iz naše zemlje je bila potpuno novo i neponovljivo iskustvo. Za neke od njih boravak u Poljskoj je premašio sva očekivanje dok su neki ipak nisu radili željeni posao.

Tokom jednomjesečnog boravka u Poljskoj  BH srednjoškolci su imali priliku upoznati Wroclaw grad na rijeci Odri, bogate historije i kulture, družiti se sa srednjoškolcima iz drugih zemalja, sklopiti nova prijateljstva, poboljšati komunikaciju na engleskom, saznati vise o internacionalizaciji mobilnosti. Kako su i sami rekli bili su ovo početni koraci ka osamostaljivanju i ulasku u svijet odraslih. 

Danis Bradarić maturant is Maglaja je podijelio svoje utiske:  "Prije svega hvala vam na divno provedenih mjesec dana. Tokom boravka u Wrocławu upoznao sam mnogo dobrih ljudi, sa kojima se nadam da ću ostati u dobrim odnosima još dugo vremena. Radio sam u odličnoj kompaniji, sa odličnim mentorom tako da u tom aspektu nisam imao problema, čak sam i mnoge stvari naučio. Put je bio malo duži, ali se u potpunosti isplatio. Sama organizacija puta bila je super, kao i naš vođa puta. Također i organizacija MODE koja nas je dočekala i brinula o nama u Poljskoj uradila je svoj posao na zavidnom nivou."

Safet Gagic iz Sarajeva: "Meni je Poljska bila potreban korak u osamostaljenju. Bilo je naravno super i nezaboravljivo iskustvo i stvarno sam zavolio Poljsku. Opet bi išao da imam šansu. Za posao samo imam pohvale. Upoznao sam prekrasne ljude i napravio sam veze koje ce mi služiti u budućnosti. Također sam se zbližio sa svojim poslom i vidio sta znači biti veterinar i raditi sa životinjama. Iskustvo je bilo super. Predlažem da učestvuje svako ko se razmišlja da se prijavi za ovaj program."

"Zahvaljujemo kolegama iz fondacije Mode i Uniser, voditeljici grupe Aidi Kardić, a našim srednjoškolcima želimo puno uspijeha u nastavku školovanja", kazali su iz IUS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti