Interwork: Prisutnost na EU tržištima kako bi pratili evropske trendove

27.06.2014. 13:28 / Izvor: eKapija.ba
Interwork: Prisutnost na EU tržištima kako bi pratili evropske trendove
OTVORI GALERIJU

Interwork d.o.o. Bosanski Petrovac je osnovano 2008. godine, a sam razlog osnivanja je prisutnost na EU tržištima kako bi pratili evropske trendove i tokove.

Društvo Interwork d.o.o. Bosanski Petrovac je osnovano 2008. godine, a sam razlog osnivanja je prisutnost na EU tržištima kako bi pratili evropske trendove i tokove. Prvobitne aktivnosti poslovanja su bile vezane za ljudske resorse, drvnu i metalnu industriju, energiju te ishranu.

Naredne dvije godine, društvo se uglavnom bavilo konsaltingom, posredovanjem i prodajom te je poseban uspjeh imalo u ostvarivanju kontakata s privrednicima i grupacijama iz Italije.

"Sticajem okolnosti, u vremenu snažne globalne recesije, duboko smo analizirali oblast energije i ishrane, kao dvije čovjekove osnovne potrebe od samog njegovg postojanja, te smo prepoznali pellet kao gorivo budućnosti koje je imalo ogromno i deficitarno tržište u EU. 2010. godine smo donijeli odluku za vlastitu investiciju u proizvodni kompleks za proizvodnju pelleta za ogrjev, kao primarnu djelatnost, i proizvodnju zeljastog bilja, kao sekundarnu djelatnost.

Kako proizvodnja pripada geografskom biznisu, za našu destinaciju smo odabrali Bosanski Petrovac kojem pripada jedno od najvećih šumskih bogatstava u regionu. Projekat je urađen po Greenfield sistemu i kao takav je prepoznat od domaćih i stranih investitora", ističu iz Interwork-a.

Polagajući kamen temeljac 14. aprila 2012. godine uz prisustvo mnoštvo gostiju, počela je zvanična izgradnja poslovnog kompleksa koji je podržan ne samo od strane investitora nego i od općinskih i lokalnih vlasti.

Tačno nakon godinu dana, 14. aprila 2013 . godine, Interwork d.o.o., završava prvi ciklus investicije i uz prisustvo s preko 100 gostiju zvanično otvara fabriku za proizvodnju pelleta s preko 30 radnih mjesta

Imajući jasnu viziju i ciljeve za naredne godine, Interwork d.o.o. ima investicioni plan sve do 2015. godine koji obuhvata dodatno zemljište za deponovanje i izgradnju hale za pripremu i njegu sirovine radi što boljeg kvaliteta te implementaciju dodatne opreme radi povećanja proizvodnih kapaciteta.

Certifikati:

Prepoznavši potrebu tržišta i kupaca, ali i s ciljem zadovoljenja svih potrebnih zakonskih i drugih regulativa, te poboljšanja poslovanja naše firme odlučili smo se na uvođenje standarda i certifikaciju naše djelatnosti.

Implementirani standardi:

FSCTM CoC (Chain of Custody) certifikat dokazuje da su drveni dijelovi Vašeg certificiranog proizvoda sljedivi do dobro upravljanih šuma, kontroliranih izvora ili recikliranih materijala.

ISO 9001:2008 certikat pokazuje opredjeljenost naše firme ka stalnom poboljšavanju kvalitete naše usluge prema našim klijentima, ali i zadovoljstvu uposlenika kroz sistem upravljanja kvalitetom.

ISO 14001:2004 certikat pokazuje opredjeljenost naše firme ka stalnom poboljšavanju kvalitete naše usluge prema našim klijentima, ali kroz stalnu svjesnost važnosti očuvanja okoliša u kojem djelujemo.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti