Intesa Sanpaolo Banka BiH: Akcija pošumljavanja povodom Dana planete Zemlje

26.04.2021. 16:43 / Izvor: Akta.ba
Intesa Sanpaolo Banka BiH: Akcija pošumljavanja povodom Dana planete Zemlje

Akcija je provedena uz stručnu podršku KJP "Sarajevo šume" i 560 mladih sadnica četinara su posađene na padine planine Igman.

Zaposlenici Intesa Sanpaolo Banke BIH su danas nakratko napustili svoja radna mjesta kako bi se uključili u akciju pošumljavanja povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

Akcija je provedena uz stručnu podršku KJP "Sarajevo šume"  i 560 mladih sadnica četinara  su posađene na padine planine Igman, što odgovara ukupnom broju zaposlenika Intesa Sanpaolo Banke BiH.

"Svakog 22.aprila se u cijelom svijetu simbolično obilježava Međunarodni dan planete Zemlje i ovog puta smo željeli da na najbolji način damo naš doprinos. Zaštita i obnova prirodne sredine, pogotovo šumskog blaga, je sigurno pravi put  i zato smo organizovali ovu akciju. I pored velikih obaveza i ograničenog kretanja zbog pandemije Covid-19  zaposlenici Intesa Sanpaolo Banke BiH  su se rado odazvali pozivu", kazala je Edina Smajović- Listo, direktorica Direkcije za HR i organizaciju Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Intesa Sanpaolo Banka BiH se tokom cijele godine uključuje u društveno odgovorne projekte u BiH, a akcijom pošumljavanja na Igmanu su svoj neposredni doprinos dali njeni zaposlenici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti