Invento™ Network signalom pokriva ključne lokacije SFF-a

19.08.2008. 09:01 / Izvor: eKapija.ba
Invento™ Network signalom pokriva ključne lokacije SFF-a

Invento Media Group i Sarajevo Film Festival započeli su zvaničnu suradnju tokom 14. Sarajevo Film Festivala. Invento Media Group putem usluge Invento™ Network omogućava posjetiteljima Festivala praćenje programa Festivala direktno putem mobilnih uređaja opremljenih Bluetooth® bežičnom tehnologijom, potpuno besplatno i to na ključnim lokacijama Sarajevo Film Festivala: Festivalski centar (Dom oružanih snaga BiH), Festivalski trg (trg ispred Narodnog pozorišta; Box office), te kino/cafe bar Meeting point. Dok je u suradnji sa PR agencijom Linden, organizatorom Heineken Music Stage-a, ova usluga dostupna i na Heineken Music Stage-u (Dom Mladih Centra Skenderija). Putem usluge Invento™ Network, posjetiteljima će biti dostavljan raspored programa za navedene lokacije, kao i dodatni sadržaji prema planu organizatora. zainteresirani za praćenje programa Festivala putem usluge Invento™ Network potrebno je da uključe Bluetooth® bežičnu tehnologiju na svojim uređajima, postaraju se da je vidljivost njihovih uređaja podešena prema svima (visibility to all) i da prihvate poruku. Dostupnost ove usluge istaknuta je i plakatima sa jednostavnim uputama za pripremu mobilnih uređaja za prijem programa na lokacijama pokrivenim Invento™ Network signalom, saopćila je kompanija Invento Media Group.

Uvođenjem usluge Invento™ Network Sarajevo Film Festival prvi je festival u svijetu koji omogućava praćenje svog programa na ovakav način, čime dodatno potvrđuje kako svoju poziciju vodećeg filmskog događaja u regionu, tako i svoju orijentiranost ka osuvremenjavanju i tehnološkom unapređenju svojih usluga. Invento™ Netwok mrežna je usluga koju pruža Inevnto Media Group d.o.o. Sarajevo, regionalni lider u pružanju usluga Bluetooth® proximity marketinga, a koja omogućava isporuku multimedijalnih sadržaja direktno na mobilne uređaje opremljene Bluetooth® bežičnom tehnologijom.

Invento Media Group je prva kompanija u regionu Jugoistočne Evrope koja se bavi pružanjem naprednih tehnoloških usluga zasnovanih na primjeni Bluetooth® bežične tehnologije kroz skup patentiranih hardversko-softverskih rješenja vlastite proizvodnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti