Investicija od dva miliona KM: U Posušju otvoreno novo krilo Doma zdravlja

13.10.2014. 16:23 / Izvor: eKapija.ba
Investicija od dva miliona KM: U Posušju otvoreno novo krilo Doma zdravlja

Sredstva u iznosu većem od 2 milijuna konvertibilnih maraka za realizaciju ovog, za Posušje iznimno važnog projekta, osigurana su s viših razina vlasti.

Svečanim presjecanjem vrpce u Posušju je u petak otvoreno novo suvremeno krilo Doma zdravlja. To je ujedno i prva kapitalnija investicija realizirana u ovoj zdravstvenoj ustanovi u proteklih četrdeset godina. Sredstva u iznosu većem od 2 milijuna konvertibilnih maraka za realizaciju ovog, za Posušje iznimno važnog projekta, osigurana su s viših razina vlasti. Glavnicu iznosa sufinancirao je županijski Zavod za zdravstveno osiguranje i Županija Zapadnohercegovačka.

O opravdanosti ove investicije govori između ostalog podatak kako se do sada u posuškom Domu zdravlja, službi hitne medicinske pomoći, u neadekvatnim uvjetima rada  kroz godinu obavljalo oko 11 000 intervencija. Ubuduće će, zahvaljujući novosagrađenom i novoopremljenom krilu, kao i stručnom osoblju, kvaliteta primarne zdravstvene zaštite  u općini Posušje bit će podignuta na višu razinu.

To je obraćajući se nazočnima potvrdio i ravnatelj ove ustanove Damir Bešlić, te je precizirao kako se u novoj građevini pored službe hitne medicinske pomoći smjestila i radiološka služba s novim digitalnim RTG uređajem, te služba obiteljske medicine.

Potom se nazočnim uzvanicima obratio i Općinski načelnik općine Posušje Branko Bago. On je čestitao svim djelatnicima Doma zdravlja i žiteljima općine Posušje jer je, kako ističe, ovo jedan od najvažnijih dana za njih.

"Otvaranjem novog krila, usudio bih se reći i najljepšega u Hercegovini, stvoreni su uvjeti za bolju medicinsku skrb za sve stanovnike posuškoga kraja", rekao je načelnik. Na kraju svog govora zahvalio se Zavodu za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a kao i svima koju su pridonijeli da se ova investicija ostvari.

U nastavku svečanosti uslijedilo je presjecanje vrpce čime je objekt i službeno otvoren. Čast presjecanja pripala je Općinskom načelniku i najmlađem uposlenom liječniku Posuškog Doma zdravlja Stipi Rezi.

Na koncu je uslijedila molitva i blagoslov kojeg je predvodio posuški župnik i dekan posuškog Dekanata fra Mladen Vukšić.

Inače otvaranjem novog krila, posuški Dom zdravlja dobio je novih 750 kvadratnih metara uređenog i opremljenog prostora za pružanje medicinskih usluga. Također, uređeno je i novo parkiralište s  pristupnim putem, što će znatno olakšati prometnu komunikaciju do i unutar Doma zdravlja Posušje.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti