Investitori iz Kine zainteresovani za saradnju iz oblasti medicine

11.01.2020. 11:28 / Izvor: Akta.ba
Investitori iz Kine zainteresovani za saradnju iz oblasti medicine

Grupa Sunline osnovana je1996. godine u gradu Shenyang u provinciji Liaoning.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Narodnoj Republici Kini Tarik Bukvić posjetio je Sunline Group, jednu od najpoznatijih klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju na sjeveroistoku Kine, gdje se sastao sa predsjednicom ove grupacije, Shi Linzhi.

"Kao kapija Evrope, Bosna i Hercegovina dijeli bogato kulturno nasljeđe i potencijal evropskog regionalnog centra za širenje poslovanja naše grupacije", rekla je predsjednica Shi tokom sastanka, te dodala da Sunline Group želi uspostaviti kontakte s predstavnicima poznatih medicinskih fakulteta iz Bosne i Hercegovine, sa naglaskom na Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, respektabilnim bolnicama i klinikama, kao što je Univerzitetski klinički centar u Sarajevu te stručnjacima i znanstvenicima iz oblasti medicine u BiH.

Predsjednica Shi je informisala ambasadora da je Sunline pozvan da bude domaćin ovogodišnjeg medicinskog skupa lokalnih lidera Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe „17+1“, zbog, kako je naglasila, dubokog doprinosa ovoj oblasti i međunarodnoj reputaciji.

Grupa Sunline osnovana je1996. godine u gradu Shenyang u provinciji Liaoning. Sa ukupnom površinom većom od 10.000 kvadratnih metara, to je svjetska grupa bolnice za plastičnu hirurgiju. Sunline sada vodi međunarodnu medijsku mrežu koja uključuje Južnu Koreju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Ambasador Bukvić je izrazio zadovoljstvo što klinika kao što je Sunline ima interesa da svoje poslovanje u Evropi proširi preko BiH. On je naglasio da će kao ambasador učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne ovom i drugim investitorima koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednica Shi je izrazila namjeru da predvodi tim koji će posjetiti Sarajevo tokom Sarajevskog poslovnog foruma (SBF) u aprilu ove godine. Naglasila je i da je Sunline grupacija otvorena za razgovor sa svim zainteresiranim partnerima, kao i da dobrotvorni rad kroz vlastitu fondaciju proširi i na Bosnu i Hercegovinu, odnosno da besplatno uradi plastično-rekonstruktivne operacije za najugroženije kategorije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti