Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Inžinjerska komora FBiH – Konstituisana sekcija inžinjera geologije

U Privrednoj komori Federacije BiH (PKFBiH) konstituisana je Matična sekcija inžinjera geologije Inžinjerske komore FBiH.

04.03.2020. 12:54 / Izvor: Fena

U Privrednoj komori Federacije BiH (PKFBiH) konstituisana je Matična sekcija inžinjera geologije Inžinjerske komore FBiH. Za predsjednika sekcije izabran je Enes Šerifović, a za potpredsjednicu Dženana Haračić.

Na sjednici u utorak usvojena su i akta sekcije, te izabran izvršni odbor, a pored inžinjera geologije, prisustvovali su predsjednik Inžinjerske komore FBiH Erdal Trhulj i predsjednik PKFBiH Mirsad Jašarspahić.

Radi se o drugoj sekciji koja je osnovana u okviru Inžinjerske komore FBiH formirane u januaru s ciljem unapređenja rada i statusa inženjerske struke. Prva sekcija „Biljna proizvodnja“ formirana je u februaru i okuplja stručnjake iz oblasti biljne proizvodnje kako iz akademske zajednice, tako i operativaca iz privrede.

Iz Inžinjerske komore Federacije BiH su najavili da će danas poslijepodne biti održana konstituirajuća sjednica matične sekcije inžinjera hortikulture i pejzažne struke, a sutra sekcija inžinjera sigurnosti i pomoći koja će, među ostalim, okupiti inžinjere zaštite i sigurnosti na radu.

Za narednu sedmicu je najavljeno osnivanje matične sekcije inžinjera građevine, a nakon toga i sekcija injžinjera mašinstva, elektrotehnike, arhitekture. Do kraja marta u okviru Inžinjerske komore FBiH trebalo bi djelovati desetak različitih sekcija.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti