Iranska kompanija dobila dozvolu za let Banjaluka-Teheran

01.06.2019. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Iranska kompanija dobila dozvolu za let Banjaluka-Teheran

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH je 21. maja kompaniji Mahan Air izdala dozvolu za čarter letove na relaciji Teheran-Banjaluka-Teheran.

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH je 21. maja kompaniji Mahan Air izdala dozvolu za čarter letove na relaciji Teheran-Banjaluka-Teheran, potvrđeno je danas za Srpskainfo u ovoj direkciji.

Oni napominju da je svrha dozvole prevoz kineskih turista.

Informaciju o liniji Banjaluka-Teheran objavio je prije dva dana portal Exyuaviation, a koju su prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini.

Međutim, predstavnici banjalučkog aerodroma oglasili su se tek 24 sata poslije ove informacije i to šaljući jednoj medijskoj kući demanti, u kojem su naveli da je ta informacija “netačna, nepotpuna i tendeciozna”.

„Aerodromi Republike Srpske u ovom trenutku vode pregovore sa regionalnom kompanijom iz avio saobraćaja za realizaciju čarter letova za građane – turiste iz Narodne Republike Кine. Letovi će saobraćati iz više kineskih gradova sa svakodnevnim i višesedmičnim brojem letova. Očekuje se posjeta velikog broja kineskih državljana Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, jer ove države imaju aktivan bezvizni režim. Javnost Republike Srpske biće blagovremeno obaviještena o realizaciji ovog, kao i svih novih poslovnih projekata Aerodroma Republike Srpske onog momenta kada se i konkretizuju“, naveli su u ovom javnom preduzeću Republike Srpske.

Međutim, na banjalučkom aerodromu, i nakon informacije da je kompanija Mahan Air dobila dozvolu za čarter letove, nisu htjeli ništa da govore.

U svakom slučaju, po dostupnim podacima, od 21. jula predviđeni su letovi na ovoj relaciji dva puta sedmično, a putnike će da prevozi avion Erbas A310.

Na osnovu raspoloživih informacija može se pretpostaviti da će aerodrom u Teheranu biti veza do Kine.

Izvor: srpskainfo.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti