Ispoštovane preporuke: Izmijenjen Tarifni sistem Toplana

09.08.2018. 14:44 / Izvor: Akta.ba
Ispoštovane preporuke: Izmijenjen Tarifni sistem Toplana

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj 137. redovnoj sjednici usvojila izmjene Tarifnog sistema KJKP "Toplane – Sarajevo".

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj 137. redovnoj sjednici usvojila izmjene Tarifnog sistema KJKP "Toplane – Sarajevo" te tako ispoštovala rješenje Konkurencijskog vijeća BiH (KV BiH) kojim je naloženo usklađivanje odredbi ovog sistema sa metodologijom obračuna isporučene toplotne energije, a koje se odnose na naplatu fiksnih troškova korisnicima isključenim iz toplifikacione mreže.

Ovakva odluka je donesena nakon provedene propisane zakonske procedure na prijedloge Nadzornog odbora ovog preduzeća i resornog Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS.

"Ovim je Vlada prije isteka roka od 60 dana ispunila pomenuti nalog Konkurencijskog vijeća, ali je u isto vrijeme pokrenula sudski postupak u koji je uključeno Pravobranilaštvo KS, kako bi se u skladu sa zakonom pronašao najbolji način rješenja ovog problema i tako zaštitili interesi i imovina ovog javnog preduzeća", naveo je ministar Senad Hasanspahić. 

Istakao je kako je u pitanju oko 2.400 bivših korisnika usluga ovog preduzeća, od kojih njih oko 1.000 ima potpisane sporazume sa "Toplanama".

Kako je istakao direktor ovog preduzeća Admir Džubur, posljednja dva mjeseca se ne šalju računi na kućne adrese ovim nekadašnjim korisnicima usluga "Toplana", što znači da je praktično ova preporuka KV BiH počela sa provedbom odmah nakon upozavanja sa sadržajem njihovog rješenja i nalozima koji su u njemu navedeni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti