Ispunjena očekivanja: Oko 500 učesnika posjetilo Play Media Day 02

22.05.2017. 08:18 / Izvor: Akta.ba
Ispunjena očekivanja: Oko 500 učesnika posjetilo Play Media Day 02
OTVORI GALERIJU

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 02 ispunio je očekivanja oko 500 učesnika, ali i predavača i panelista.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 02 ispunio je očekivanja oko 500 učesnika, ali i predavača i panelista koji su u petak u Banjaluci razmijenili znanje i ostvarili nova poznanstva. Mišljenja su da je Banjaluci nedostajao upravo ovakav događaj, koji će i narednih godina pružiti priliku učesnicima da se kvalitetno edukuju, ali i dobro zabave. Lijepo vrijeme je pomoglo da posjetioci uživaju i u dodatnim sadržajima, oko samog konferencijskog prostora. Tri konferencijske sale – Uran, Merkur i Jupiter, kvalitetni predavači i teme koje su predstavili bili su povod za diskusije u pauzama, uz osvježenje u Venera zoni na jedinstvenoj tvrđavi Kastel.

Agencija budućnosti će biti kvalitetan spoj medija i agencije. Mediji su prvi završili proces digitalizacije, dok će ostale industrije to tek učiniti. Digitalni mediji nude ogromne količine prostora, te klasična ponuda i potražnja više ne funkcioniše, poručili su predavači. Nove generacije sve manje konzumiraju tradicionalne medije, televiziju skoro i ne gledaju, dok su Youtube influenseri za njih novi Beatlesi. Transformacija medija je posljedica promjene ekonomskih i industrijskih odnosa. Mediji kakve poznajemo će nestati, a samim tim i advertising kakav danas koristimo, zaključili su predavači koji su dio digitalnih agencija iz regiona, dok su predstavnici tradicionalnih medija imali nešto drugačije mišljenje.

U medijskom panelu pod nazivom "Opstanak tradicionalnih medija u digitalnoj budućnosti", ugledna novinarska imena iz cijelog regiona iznijela su niz ideja za napredak i nadogradnju u segmentu štampanih izdanja, radija i televizije. Glavna urednica "Oslobođenja” Vildana Slimbegović i glavni urednik magazina “NIN” Milan Ćulibrk uvjereni su da će štampa preživjeti i aktuelnu tehnološku revoluciju uz napomenu da će opstati samo dobre novine koji će čitaocima ponuditi kvalitetne autorske tekstove. Maja Rakovic, vlasnica Naxi radija i Adnan Osmanagić, osnivač i direktor RSG radija istakli su da se radio kao medij brzo prilagodio i iskoristio internet kao svoju veliku prednost. O situaciji na komercijalnim i javnim televizijama govorili su urednica i novinarka na hrvatskom RTL-u Mirjana Hrga, direktorica Alternativne televizije iz Banjaluke Nataša Tešanović i legendarni Goran Milić koji su istakli da je ključno da televizije gledaocima ponude kvalitetno novinarstvo i prepoznatljiva TV lica kojima publika vjeruje.

Dobar provod pored edukacije, pružila je Party zona na tvrđavi Kastel, koja je u četvrtak i petak privukla preko hiljadu posjetilaca koji su uživali u nastupima Lake sa bendom, banjalučkog benda Sopot, dok su Shivoos i Miloš Stankić dodatno rasplesali sve posjetioce koji su uživali u dobroj muzici.

Učesnici avanture zvane Adrenalin Play Media Day, proveli su subotu razmjenjujući ideje i družeći se u prirodi. Bili su veoma hrabri, a neki su se oslobodili i straha od visine. Prva lokacija je podrazumijevala penjanje na slapove Švrakave koji su zaista impresivni i idealno mjesto za fotografisanje. Nasmijana ekipa na čelu sa profesionalnim vodičima Planinarskog društva Kozara, zatim je savladala uspon kroz šumu i uživala u čarima najljepšeg vidikovca na 360 metara nadmorske visine, pogled na Kanjon Vrbasa, koji zaista oduzima dah. Finalna destinacija bilo je impresivno etno selo Ljubačke doline sa preko 5 000 eksponata, gdje su učesnici, organizatori i vodiči PD Kozara, adrenalinsku avanturu zaokružili druženjem uz ručak sa domaćim tradicionalnim jelima.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 02 ponudio je kvalitetnu edukaciju, stvorio nova prijateljstva, saradnje, iskustva i uspomene koje se pamte cijeli život.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti