Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Istekao rok za dostavljanje prijedloga o smanjenju budžeta

02.07.2014. 08:22 / Izvor: SRNA

Od 75 budžetskih korisnika koji su imali obavezu da do danas dostave prijedlog smanjenja budžeta za jedan odsto, njih desetak obavijestilo je Ministarstvo finansija i trezora BiH da će, zbog određenih tehničkih razloga, to učiniti sutra, potvrđeno je Srni u ovom ministarstvu.

Dvije institucije tražile su izuzeće, jer im je budžet već bio smanjen u odnosu na prošlogodišnji, uz obrazloženje da bi im još jedno smanjenje predstavljalo problem u radu.

 U skladu sa zaključkom Savjeta ministara BiH i instrukcijama Ministarstva finansija i trezora BiH, institucije su predložile uštede od jedan odsto samo na rashodima finansiranim iz budžetskih sredstava.

 U Ministarstvu kažu da to znači da nisu obuhvaćeni rashodi finansirani iz donacija, primitaka od prodaje stalnih sredstava, vlastitih namjenskih prihoda, grantova drugih nivoa vlasti i drugih izvora finansiranja.

Na osnovu dostavljenih prijedloga iz institucija u Ministarstvu finasija i trezora BiH u vrlo kratkom roku biće pripremljen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu i upućen Savjetu ministara na usvajanje.

U Ministarstvu kažu da nisu obaviješteni kada će biti zakazana naredna sjednica Savjeta ministara BiH.

Institucijama BiH danas je istekao rok za dostavljanje prijedloga smanjenja budžetskih troškova za ovu godinu u iznosu od jedan odsto, kako bi taj novac bio preusmjeren za pomoć poplavljenim područjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti