Istraživanje kompanije IDC: Lexmark vodeći vendor za rješenja u štampi u BiH

21.07.2011. 10:11 / Izvor: eKapija.ba
Istraživanje kompanije IDC: Lexmark vodeći vendor za rješenja u štampi u BiH

Lexmark je, prema rezultatima istraživanja kompanije IDC, treća po redu vendor kompanija po prodaji uređaja i za rješenja u štampi za 2010. godinu u BiH.

Nakon dobivene nagrade za Najmenadžera, kompanija Lexmark International BH d.o.o. i njen direktor Halim Curi, se mogu pohvaliti i rezultatima istraživanja kompanije IDC za 2010.godinu. Prema rezultatima istraživanja ove vrhunske kompanije za globalna istraživanja i savjetovanje na području informatičke tehnologije, telekomunikacijske industrije i tržišta tehnologije široke potrošnje, Lexmark je treći po redu u BiH i to kao vendor za rješenja u štampi.

Također, prema rezultatima ovog istraživanja, IT tržište se u BiH razvilo i u porastu je u 2010. godini za 5.0% u odnosu na 2009. godinu.

Rezultati ovog tipa su značajni za kompaniju, ali i korisnike s obzirom na prepoznati kvalitet i uslugu koju Lexmark nudi. Upravo je ova kompanija jedna od malobrojnih koje se bave isključivo štampačima i potrošnim materijalom. Kompanija je orijentisana na razvoj i inžinjering, te stoga predstavlja vodeću kompaniju za razvoj, proizvodnju i isporuku rješenja za printanje za poslovne, ali i kućne korisnike. Lexmarkovi proizvodi uključuju laserske i tintne printere, multifunkcijske uređaje, kao i prateći potrošni materijal, usluge i rješenja.

Kao u prilog uspješnom poslovanju ove kompanije i renomeu prestižne IT kompanije u svijetu koja je u usponu kako na svjetskom, tako i domaćem tržištu, ide i činjenica da je ova kompanija u BiH u 2010. godini u odnosu na 2009. godinu imala porast od 60%, a ostvarenje plana je bilo 160%. Upravo ta činjenica je dovela ovu kompaniju do vrlo konkurentne pozicije na tržištu.

"Lexmark osim printera nudi i softverska rješenja za procese štampe koji omogućavaju smanjenje troškova i uštedu od 30 do 40% kompanijama koje koriste Lexmark printere. Kompanija Lexmark se može pohvaliti i titulom lidera najjeftinije štampe na svijetu. Naime, ova kompanija je izumila najjeftiniju tintu na svijetu za mnoge ink jet profesionalne printere za štampu. Iznenaditi će Vas podatak da štampanje 500 listova košta samo 9,90 KM, što već godinu dana predstavlja najjeftiniju tintu na svijetu! Svakako bih napomenuo da čak 75% kompanija iz finansijskog sektora u svijetu koristi upravo ove uređaje radi smanjenja troškova štampe", izjavio je Halim Curi, direktor Lexmark International BH d.o.o.

Kompanija Lexmark je proizvođač, ali konstantno ulaže i u istraživanje. "Upravo je ova kompanija izumila prvi touch screen monitor za printer, štampač sa karakteristikom printanja 1200 DPI, front USB port, ali i najbrži skener na svijetu čija brzina skeniranja iznosi 3 sekunde, te prvi vertikalni printer. Lexmark je ujedno i jedini Vendor u BiH koji daje 5 godina garancije na biznis štampače, što svakako potvrđuje kvalitet ovog proizvoda", dodao je Curi.

Cilj kompanije Lexmark International BH u narednom periodu je doći do velikih korisnika i prezentirati efikasan Lexmarkov pristup smanjenju troškova i sigurnosti štampe. Na ovaj način će se korisnici, a prije njih kompanije koje rade sa IT tehnologijom, bolje upoznati sa strategijama Lexmarka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti