Isuzu Novociti "Autobus godine" u Bosni i Hercegovini

26.02.2013. 10:04 / Izvor: eKapija.ba

U kategoriji „Autobus godine“ priznanje je dobio autobus Isuzu Novociti. Za laskavo priznanje „Autobus godine“ natjecali su se sljedeći autobusi: MAN Lions Coach, Scania Higer A30, Setra 515 HD i naravno dobitnik priznanja Isuzu Novociti.

„Auto Media Group“ je 12.02.2013. organizovala manifestaciju pod nazivom „BH AUTO 13“. Tom prilikom dodjeljena su priznanja u sljedećim kategorijama:

  • Automobil godine
  • Terenac godine
  • Dostavno vozilo godine
  • Autobus godine
  • Kamion godine
  • PR - godine
  • Internet stranicu

U kategoriji „Autobus godine“ priznanje je dobio autobus Isuzu Novociti.  Za laskavo priznanje „Autobus godine“ natjecali su se sljedeći autobusi: MAN Lions Coach, Scania Higer A30, Setra 515 HD i naravno dobitnik priznanja Isuzu Novociti.

Žiri koji je odlučivao o dobitniku priznanja je bio sastavljen od sedam predstavnika kompanija koji su generalni zastupnici svjetski poznatih proizvođača komercijalnih vozila u Bosni i Hercegovini.

Priznanje Isuzu Novociti autobusu je dokaz da su renomirane kompanije za prevoz putnika Centrotrans Eurolines i KJKP Gras prepoznale kvalitete ovog autobusa, te zahvaljujući njima na ulicama Sarajeva i širom države već saobraća 20 Novociti autobusa.

Karakteristike Isuzu Novociti-ja su sljedeće:

Gradski minibus od 7.4m, dobro je rješenje za gradove sa uskim ulicama, izuzetno okretan i lak za upravljanje, pouzdan partner za gradski prevoz. Novociti pokreće Euro 5-EEV motor koji proizvodi 155 KS pri 2600 rpm i obezbjeđuje kapacitet od 65 putnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti