IT rješenja domaće kompanije na nigerijskom tržištu

30.12.2020. 16:06 / Izvor: Akta.ba
IT rješenja domaće kompanije na nigerijskom tržištu

LANACO je započeo svoju digitalnu avanturu prije tri decenije, a danas isporučuje rješenja uz pomoću kojih brojne organizacije širom svijeta uspješno vode svoje poslovanje.

LANACO je započeo svoju digitalnu avanturu prije tri decenije, a danas isporučuje rješenja uz pomoću kojih brojne organizacije širom svijeta uspješno vode svoje poslovanje. Tako je LANACO softversko rješenje pod nazivom EduIS implementirano i u školama Nigerije, a zatim je uslijedila i saradnja sa kompanijom Zenit Technology Limited, potpisivanjem Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji.

Tokom ovih izazovnih vremena LANACO pruža digitalnu podršku učesnicima obrazovnog sistema da se na što jednostavniji način okrenu primjeni savremenih tehnologija i inovativnim rješenjima. Sada, digitalnu podršku od strane ove kompanije mogu imati i brojne druge organizacije i institucije na teritoriji Nigerije.

Jednostavan korisnički interfejs i veliki niz različitih funkcionalnosti čine EduIS drugačijim od ostalih, zbog čega je velikom brzinom stekao široku primjenu kod učenika, nastavnika i roditelja širom svijeta.

Zahvaljujući ovoj saradnji, Bosna i Hercegovina je pokazala da ima snažan tehnološki potencijal i rješenja domaćih IT kompanija, konkurentnih na brojnim globalnim tržištima.

Više o ovoj saradnji pogledajte u videu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti