Vijesti

Italija zainteresirana za razvoj banjskog turizma u BiH

29.03.2008. 13:18 / Izvor: Fena

Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić sa saradnicima danas je primio italijansku delegaciju koju je predvodila Maria Rosaria Marineri, senatorica i ministrica za turizam provincije Lecce.

Razgovarano je o učestvovanju BiH na prvoj međunarodnoj berzi banjskog turizma koja će biti održana u junu u Italiji.
Kako se navodi u saopćenju Kantona Sarajevo, BiH je zajedno sa zemljama u okruženju dio Projekta razvoja banjskog turizma vrijednog 348. 000 eura koji finansiraju Evropska unija i zemlja pokretač tog projekta Italija, odnosno italijanska regija Lecce.
Tokom razgovora s premijerom Silajdžićem, gosti iz Italije nisu krili dobre utiske nakon posjete Fojnici, banjskom lječilištu i samostanu.
"Ova zemlja, Sarajevo i Fojnica i drugi dijelovi su područja snažnog identiteta i bogatstva tipičnih, autentičnih proizvoda. To treba biti predstavljeno u vašoj turističkoj ponudi i nadamo se da ćemo i na berzi u Italiji u junu, a i ubuduće zajedno ponuditi vašu osebujnu turističku ponudu. Posebno me dojmila i vaša lepeza kulturno-historijskog naslijeđa, koja je itekako zanimljiva turistima iz svih krajeva", naglasila je Maria Rosaria Marineri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti