Italija zatvorena cijeli april

01.04.2021. 11:36 / Izvor: Akta.ba
Italija zatvorena cijeli april

Polovinom aprila vlada će ponovo razmotriti epidemiološku situaciju i, ako to prilike dozvole, olabaviti neke mjere ograničenja.

Italijanska vlada odobrila je novi paket anti-kovid mjera koji potvrđuje ono što su mediji već najavljivali, a to znači da će u aprilu cijela zemlja ostati u režimu umjereno teških i teških epidimioloških ograničenja, piše agencija Ansa.

To znači zabrana kretanja i posjeta, izuzev u dane predstojećeg Uskrsa kada je dozvoljeno da dvije osobe iz jednog mogu posjetiti drugo domaćinstvo.

Ostaju zatvoreni barovi, restorani, sem za kućnu dostavu, fiskulturne sale, pozorišta, muzeji, teretane, frizerski saloni, na znazi ostaje policijski sat od 22 do 5 ujutro narednog dana, i zabrana putovanja među regijama.

Jedina velika novost u odnosu na predhodne periode, kada su mjere kao sada bile veoma slične totalnom zatvaranju, je početak rada direktne nastave u osnovnim školama.

Polovinom aprila vlada će ponovo razmotriti epidemiološku situaciju i, ako to prilike dozvole, olabaviti neke mjere ograničenja.

U koalicionoj vladi koju čine strane i desnog i lijevog centra, dogovor o novim anti-kovid mjerama nije postignut ni brzo ni lako.

Lider stranke “Liga”, Mateo Salvini ponovio je da njegova partija podržava mjere ali samo ako predviđaju skoro otvaranje proizvodnih aktivnosti.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti