ITS - RB d.o.o. Križevci, regionalni lider u području proizvodnje skladišnih sistema i industrijskih ograda

07.12.2009. 11:57 / Izvor: eKapija.ba
ITS - RB d.o.o. Križevci, regionalni lider u području proizvodnje skladišnih sistema i industrijskih ograda

Jedan od učesnika na ovogodišnjem, osmom po redu, Međunarodnom sajmu privrede Brčko 2009. je i kompanija ITS – RB iz Križevaca.

Kompanija ITS – RB utemeljena je 1991. godine i od samog početka poslovanja nametnula se kao jedan od regionalnih lidera u području projektiranja, proizvodnje, montaže te usluga metalske proizvodnje. Na čelu sa vlasnikom, inžinjerom strojarstva Brankom Radivojevićem, kompanija je dostigla broj od preko 65 uposlenika, uključujući predstavništa putem kojih ova kompanija posluje na tržištima u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji.

(Proizvodni pogon u Križevcima)

U razgovoru za portal eKapija.ba voditelj predstavništva u Bosni i Hercegovini Duško Trikić kaže da je farbika napravljena za automatsku proizvodnju skladišnih sistema. U te skladišne sisteme spadaju cash and carry regali, paletni regali, DRIVE-IN regali, protočni regali, konzolni regali, skladišta s podestom, visokoregalna samonosiva skladišta - sistem SILO, kao i čelične montažne konstrukcije za skladišne i proizvodne hale.

Proizvodni program kompanija obuhvata i izgradnju trgovačkih centara po sistemu `ključ u ruke`, usluge plastificiranja metala na automatskoj liniji za plastificiranje dužine 12, visine 2,2 i širine 0,8 metara i usluge montaže vlastitog proizvodnog programa.

"Naša fabrika je smještena na industrijskom području grada Križevci u Hrvatskoj, na površini od 7.000 kvadratnih metara. Tu je smještena savremena, robotizirana industrijska proizvodnja. Radi se o savremenoj tehnologiji proizvodnje navedenih proizvoda", istakao je Trikić.

(Proizvodni proces)

Najprodavaniji proizvod ove kompanije je paletno – polični sistem za skladištenje svih vrsta poličnih i paletnih regala. Prema riječima Duška Trikića, mogućnost štimanja, pomjeranja i podešavanja visine i dubine ovih regala se radi po narudžbi, odnosno u skladu sa potrebama kupaca.

"Naši proizvodi, odnosno skladišni sistemi, proizvedeni su po današnjoj najsavremenijoj tehnologiji. Samo opterećenje bira kupac. Opterećenje jedne palete od 300 do 1.800 kilograma je moguće napraviti sa sistemom štimanja svakih pet centimetara po visini, što znači da zadovoljava vrste i visine robe na paletama", istakao je Trikić.

Na području Bosne i Hercegovine i Srbije, ITS – RB ima veoma razgranatu mrežu montažera. U Bosni i Hercegovini je osnovano preduzeće koje je certificirano za montažu skladišnih sistema. To je, prema Trikićevim riječima, veoma bitna stvar iz razloga što u slučaju nepravilnog rukovanja može doći do oštećenja sistema.

(Paletni regali)

Ova kompanija je 2000. godine dobila ISO 9001 SGS certifikat, rađen na bazi svih standarda koji posjeduju određeni fabrički sistemi, a koji se bave industrijskom proizvodnjom ovakve vrste proizvoda.

Nastup na 8. Međunarodnom sajmu privrede Brčko 2009., kaže Trikić, pruža im mogućnost da se na ovom prostoru predstave sa gotovim proizvodima na licu mjesta. On je naglasio da je njihov sajamski štand posjetilo dosta interesanata za ovu vrstu proizvoda te je izrazio nadu da će doći do još veće saradnje sa domaćim kompanijama.

ITS – RB trenutno radi na nekoliko velikih projekata, a svoje skladišne sisteme su instalirali u veliki broj domaćih kompanija, od kojih se izdvajaju Interinvest Sarajevo, LUK Sarajevo, Orbico Sarajevo, Robot Commerce Sarajevo, Sjemenarna Mostar, Hemofarm Banja Luka, Delta Sport Banja Luka, Tropic Banja Luka, Elmos, Venera Banja Luka, Coca Cola, Ataco Mostar, Mališić Čitluk, Podravka Sarajevo, R & S Sarajevo te niz drugih.

U navedenim kompanijama uglavnom su zastupljeni polično – paletni regali, konzolni, protočni i podesni regali. Također, ITS – RB je izradio veliki broj industrijskih ograda za brojne, kako domaće tako i strane kompanije.

(Duško Trikić, voditelj predstavništva za BiH)

U budućem poslovanju ove renomirane kompanije, planirano je proširenje proizvodnih programa, usvajanje novih programa. Također, planirano je usvajanje proizvodnih programa koji su, na bazi transportnih sistema, vezani za donošenje i odnošenje robe putnom trakom, savremene sisteme logistike skladištenja savremenim viljuškarima kojima se rukovodi kompjuterom te uvođenjem staznih linija koje, u samom sistemu skladištenja, daju fantastičan efekat.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti