IUS-Centar za cjeloživotno učenje izabran za partnera u projektu INTERVET WB

11.12.2019. 13:46 / Izvor: Akta.ba
IUS-Centar za cjeloživotno učenje izabran za partnera u projektu INTERVET WB

Zajedničku prijavu odobrila je Europska komisija, rangirajući je kao prvu od 12 prijedloga podnesenih na evropskoj razini, što IUS čini vrlo ponosnim.

IUS Centar za cjeloživotno učenje izabran je kao partnerska institucija za projektni prijedlog „INTERVET WB“ (Internacionalizacija VET sistema u zemljama Zapadnog Balkana), koji je objavljen u maju ove godine.

Zajedničku prijavu odobrila je Europska komisija, rangirajući je kao prvu od 12 prijedloga podnesenih na evropskoj razini, što IUS čini vrlo ponosnim. Projekt INTERVET WB dio je inicijative Pilot VET shema mobilnosti za Lot 1- za zemlje proširenja EU i Afriku.

Privredna/Gospodarska Komora Bosne i Hercegovine je ko-partner iz naše zemlje, a lideri projekta su Uniser, Italija i Da Vinci College i Nizozemska.

Uniser je institucija koje je odgovorna za cjelokupno upravljanje projektom i koordinaciju, kao i za kvalitetu i održivost mobilnosti za polaznike. Da Vinci College, kao Europski centar stručnog obrazovanja, doprinijet će studijskim posjetima i obukama za nastavnike strukovnog obrazovanja i treningu menadžera.

Cilj ovog projekta je omogućavanje institucijama za stručnog obrazovanja u zemljama EU da uspostave programe razmjene učenika i osoblja sa školama i centrima stručnog obrazovanja i osposobljavanja u zemljama zapadnog Balkana i u Turskoj.

Trajanje projekta je 42 mjeseca, sa budžetom od 2.000.000 eura.

Provedba projekta "INTERVET WB" počeće u januaru 2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti