Iz EU najavljena znatna sredstva za bh. poljoprivredu

16.08.2019. 07:59 / Izvor: Akta.ba
Iz EU najavljena znatna sredstva za bh. poljoprivredu

EU će putem svojih fondova staviti na raspolaganje BiH znatna finansijska sredstva za razvoj poljoprivrede.

EU će putem svojih fondova staviti na raspolaganje BiH znatna finansijska sredstva za razvoj poljoprivrede, rečeno je na sastanku šefa Delagacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Najavljena su značajna finansijska sredstva koja će Europska unija, putem svojih fondova, u svrhu razvoja poljoprivrednog sektora staviti na raspolaganje Bosni i Hercegovini.

S tim u vezi, a imajući u vidu broj poljoprivrednih proizvođača, Tuzlanski kanton ima mogućnost da unaprijed pripremi kvalitetne projekte i spreman dočeka otvaranje fondova.

Kao pozitivan primjer takvog djelovanja istaknuta je realizacija projekta izgradnje i adaptacije Općinskog suda i Kantonalnog tužilaštva Tuzla koji se finansira iz fonda EU putem Ministarstva pravosuđa i uprave.

Također, premijer Tulumović i članovi Vlade sa ambasadorom Wigemarkom i njegovim saradnicima su razgovarali i o migrantskoj situaciji, stanju na terenu i planovima djelovanja po ovom pitanju, 

Bilo je riječi i o izgradnji Bloka sedam Termoelektrane Tuzla, raspodjeli javnih prihoda u Federaciji BiH i neophodnosti promjene zakonskih propisa iz ove oblasti, te putnoj komunikaciji Brčko-Tuzla-Sarajevo, saopćeno je iz Vlade TK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti