Izabrani novi članovi Upravnog odbora AmCham BiH i predstavljeni novi projekti

09.07.2021. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Izabrani novi članovi Upravnog odbora AmCham BiH i predstavljeni novi projekti

Na ovogodišnjoj Skupštini je, na osnovu AmCham BiH Statuta, izabrana Amina Karić za Predsjednicu Upravnog odbora AmCham BiH.

Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) je u utorak 06.07.2021. godine održala Redovnu Skupštinu na kojoj su izabrani novi članovi Upravnog odbora Komore na mandat od dvije godine, prezentovane dosadašnje aktivnosti i predstavljeni planovi za naredni period.

Novoizabrani članovi Upravnog Odbora AmCham BiH su: Nadina Hodžić, Senior menadžer u kompaniji Ernst&Young, Mirad Maglić, Country representative kompanije Microsoft BH i Almir Jazvin, CEO kompanije Prevent CEE.

Na ovogodišnjoj Skupštini je, na osnovu AmCham BiH Statuta, izabrana Amina Karić za Predsjednicu Upravnog odbora AmCham BiH.

"Naše aktivnosti za cilj imaju jačanje svih stubova postojanja AmCham BiH, a to su: aktivno zagovaranje promjena, održavanje visokokvalitetnih događaja i webinara, ulaganje u mlade lidere BiH i povezivanje sa Komorama na evropskom i svjetskom nivou. Upravni odbor, uz sve svoje resurse, kontinuirano radi na ovim aktivnostima i drago nam je da taj rad rezultira i većim brojem članova, ali i njihovim većim angažmanom i interesom da aktivno doprinose razvoju i jačanju Komore", izjavila je Karić.

Partnerstvo sa Američkom ambasadom u BiH je jako značajno, kako za AmCham BiH tako i za sve njene članice. Tokom Skupštine pozdravno obraćanje je imao i Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Eric Nelson, koji se zahvalio na kontinuiranoj uspješnoj saradnji te čestitao na postignućima AmCham BiH, uključujući povećanje članstva i aktivnosti oko osnaživanja komiteta i razvoja novih projekata.

 Amina Karić, Predsjednica UO AmCham BiH

AmCham BiH je tokom prethodnih godinu dana, odnosno u periodu od Skupštine 2020. godine, u članstvo primila čak 22 nove članice, te broji preko 100 članica koje u Bosni i Hercegovini zapošljavaju oko 30.000 ljudi.

"Ponosimo se činjenicom da kvalitetan rad i zalaganje privlače nove kompanije iz različitih industrija, bilo da su američke, međunarodne, regionalne ili lokalne, posebno ako se uzme u obzir da Komora djeluje kao nezavisna, neprofitna i nevladina organizacija", navode.

Uz podršku članova Upravnog Odbora aktivnim radom stručni komiteti Komore podstiču interakciju između poslovne zajednice i nadležnih organa na svim nivoima vlasti s ciljem kreiranja dijaloga u izradi zakona te pružanju podrške u implementaciji istih. Naš trenutni naglasak je na zagovaranju promjena koje se odnose na elektronski potpis, digitalizaciju procesa, uspostavu regulatornog okvira sa stajališta usklađenosti i etike, unapređenje zdravstvenog sistema i mnoge druge.

Pored rada komiteta, jedan od najznačajnijih dugoročnih projekata AmCham BiH jeste uspostava programa za mlade lidere čija osnova će biti kombinacija visokostručnih, motivirajućih predavanja i studija slučaja, koji zajedno trebaju graditi liderske vještine i osnažiti pojedince koji žele napraviti razliku u svojim organizacijama.

"Komora je pred sebe postavila značajne ciljeve i zajedno sa članicama ćemo vrijedno raditi na ostvarivanju istih, te smatramo da je upravo ova godina prekretnica u radu AmCham BiH. Simbolično je to da upravo ove godine obilježavamo 20. godišnjicu postojanja Komore u BiH", ističe se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti