Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Izabrano novo rukovodstvo Grupacije proizvođača i prerađivača duhana

14.07.2018. 11:09 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Privredne/Gospodarske komore FBiH, u Mostaru, dana 12.07.2018. godine održan je sastanak Grupacije proizvođača i prerađivača duhana i duhanskih prerađevina P/G komore FBiH, na kome je ponovo oživljen rad ove Grupacije uz izabrano novo vodstvo. Predsjednik Grupacije je Anis Nurkić, Bosanac  Orašje, a njegovi zamjenici su Marko Vukoja predsjednik Udruge hercegovački ravnjak i Armin Omeragić iz Duhan Gradačac.

Na sastanku se razgovaralo o problemima koji su zahvatili proizvodnju i preradu duhana i duhanskih prerađevina, kao i prijedlozima oko mogućeg rješenja.

Jednoglasno  je donesen Prijedlog za donošenje odluka vezanih za očuvanje proizvodnje duhana u BiH/FBiH, te će zaključci ovog sastanka biti upućeni svim resornim ministarstvima, kao i drugim institucijama za koje smatramo da mogu pomoći oko ovog problema u duhanskoj industriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti