Izbor najbolje web stranice u BiH: Symbiosis.ba osvojio Grand Prix WebAward.Me

30.11.2010. 11:00 / Izvor: eKapija.ba
Izbor najbolje web stranice u BiH: Symbiosis.ba osvojio Grand Prix WebAward.Me

Na sinoćnjem proglašenju najbolje web stranice u BiH, koje već drugu godinu organizira agencija Apriori komunikacije, nagradu Grand Prix WebAward.Me za 2010. ponijela je web stranica Centra kreativnih inicijativa mladih - symbiosis.ba.

(Adnan Pavlović)

Centar je osvojio nagradu i u kategoriji najbolja koorporativna stranice i to u konkurenciji s www.mtel.ba, i www.bosmal.com.

Adnan Pavlović, kreativni direktor Centra kreativnih inicijativa mladih, kaže da je ona veliko priznanje za njihov rad. "Ona pokazuje da radimo dobro i da se naš rad isplati", kazao je on. Nagrada Vision, koju dodjeljuju Apriori komunikacije, pripala je web stranici pantarhei.ba.

Danijel Koletić, inicijator projekta, kaže da Web Awardom žele poslati poruku kompanijama o važnosti investiranja u izradu web stranica. "Iako je BiH što se tiče toga još uvijek malo konzervativna, danas živimo u novom vremenu i moramo biti svjesni da će nove genereacije živjet online. One kompanije koje nemaju web, koji je njihov prozor u svijet, one kao i da ne postoje",smatra Koletić.

Ističe da iduće godine planiraju pripremiti i istraživanje o tome koliko kompanije u BiH koriste web strance. Ono što je sigurno, kaže, je da ove godine imaju 30 posto više prijava nego lani što znači da je ova akcija poslala poruku.

(Danijel Koletić)

Osim glavne nagrade žiri je od 175 web stranica, koliko ih je bilo prijavljeno za natjecanje, imao i težak zadatak izbora najboljih u 17 kategorija. Tako je u kategoriji Mediji titulu ponio portal 24sata.info, u kategoriji Javna uprava portal sarajevo-airport.ba, u kategoriji Financije raiffeisenbank.ba, u kategoriji Kultura arhis.ba, u kategoriji Sport - asobih.org, u kategoriji Turizam- solazur.ba, u kategoriji Edukacija- Ekonomski fakultet u Sarajevu- enfsa.unsa.ba.

Nagrada za najbolji Brand web otišla je web stranici preminger.ba, koji je bio u konkurenciji sa violeta.ba i brajlovic.ba. U kategoriji Moda nagradu je dobila bellissima.ba, u kategoriji Zdravlje kontracepcija.ba, u kategoriji Social community tajpi.ba, u kategoriji Life style ljepota.ba, u kategoriji Zeleni web: ekologija.ba, u kategoriji Oglasnici pik.ba, u kategoriji Web event city.ba, u kategoriji Auto -web stranica - autorevija.com.

Pobjednicima u svim kategorijama uručene su i unikatne ručno izrađene statue, rad mlade umjetnice Blanke Bosnić iz Banja Luke.

D.Kozina

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti