Izbor najmenadžera u Banjaluci: Milan Radović i Nenad Vukoje dobitnici priznanja

11.03.2011. 11:01 / Izvor: SRNA
Izbor najmenadžera u Banjaluci: Milan Radović i Nenad Vukoje dobitnici priznanja

Titula najuspješnijeg menadžera Republike Srpske (RS) u prošloj godini, u organizaciji dnevnog lista "Fokus", iz oblasti bankarstva i osiguranja pripala je direktoru Nove banke Milanu Radoviću, u oblasti malog i srednjeg preduzetništva direktoru bilećke mljekare "Pađeni" Nenadu Vukoji, a iz oblasti turizma direktoru apart-hotela "Vučko" Aleksandru Proviću.

Za "Izbor najmenadžera", koji je sinoć održan u Banjaluci, nominovano je 60 kandidata, od kojih su 44 ušla u uži izbor, a devet u finalni.

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić je rekao da podržava ovakve manifestacije koje promovišu prave vrijednosti.

"Bitno je da se promovišu prave privredne vrijednosti i menadžeri koji daju doprinos razvoju cjelokupne privrede i snalaze se na tržištu, te koji zapošljavaju ljude i otvaraju nova radna mjesta", istakao je Džombić.

On je rekao da manifestacija "Izbor najmenadžera" predstavlja promociju uspješnih menadžera i uspješnih preduzeća, a doprinosi Srpskoj.

"Vlada će i dalje, sa svim svojim projektima, stajati iza privrede i uspješnih preduzeća i kroz koncept subvencija i Investiciono-razvojne banke RS pratiti njihove projekte za dobrobit njihovih preduzeća i RS", naglasio je Džombić.

Osim premijera i ministara RS, manifestaciji su prisustvovali predstavnici RS u zajedničkim institucijama BiH, predstavnici opština, te brojni drugi gosti i prijatelji "Fokusa".

Pokrovitelj "Izbora najmenadžera", za 2010. godinu, bilo je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS.

Posjetioci portala dnevnih novina "Fokus", izabrali su putem ankete, ministra prosvjete i kulture RS Antona Kasipovića, za najboljeg ministra RS, u protekloj godini.

Posebna priznanja i nagrade dodijeljene su i sportskim kolektivima koji u ovoj godini slave velike jubileje - FK "Naprijed" 60 godina i FK "Borac" 85 godina. Priznanje za životno djelo ostvareno u fudbalskom sportu RS dobio je Dobrivoje Sabljić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti