Izglasano nepovjerenje: Skupština smijenila Vladu Kantona Sarajevo!

29.01.2020. 16:48 / Izvor: N1
Izglasano nepovjerenje: Skupština smijenila Vladu Kantona Sarajevo!

Skupština Kantona Sarajevo izglasala je danas nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo. Sa 18 glasova, Skupština je smijenila dosadašnju Vladu.

Skupština Kantona Sarajevo izglasala je danas nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo. Sa 18 glasova, Skupština je smijenila dosadašnju Vladu. Protiv je bilo 15 zastupnika.

Podsjećamo, kako je dogovoreno na sastanku koji su 20. januara održala dva politička bloka, Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF) te Narod i Pravda (NiP), Naša stranka (NS), Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i samostalni zastupnici, sjednicom je predsjedavala Danijela Kristić (NiP).

Iz nove skupštinske većine ranije je najavljeno da će sastav nove Vlade biti poznat do kraja februara.

Današnjem glasanju prethodilo je obraćanje premijera i dosadašnjih ministara u kantonalnoj Vladi, a posebnu pažnju privuklo je izlaganje ministra Ismira Juska koji je kazao da će ga ''taj govor možda skupo koštati''.

Političke promjene u Kantonu Sarajevu izazvale su, podsjećamo, proteklih mjeseci veliku pozornost javnosti. Sve detalje u informativnim emisijama N1 donosi Adisa Imamović.

Foto: Anadolija 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti