Izgradnja ambulante u naselju Gornji Velešići: Čeka se sastanak sa ambasadorom

18.11.2008. 09:56 / Izvor: Dnevni Avaz
Izgradnja ambulante u naselju Gornji Velešići: Čeka se sastanak sa ambasadorom

Izgradnja ambulante u novosarajevskom naselju Gornji Velešići, koju će finansirati Islamska Republika Iran, prijeko je potrebna stanovnicima ovog dijela grada. Dokle se stiglo u priči oko njene gradnje, upitan je načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo, jer su se pojavile glasine da je iranska ambasada odustala od obećane donacije.

"Uraditi idejni projekat, obezbijediti lokaciju i urbanističku saglasnost, te dobiti saglasnost Zavoda za planiranje Kantona bio je naš do posla. To je urađeno i sada je sve na Ministarstvu zdravstva Kantona. Općina je i predvidjela oko 300 hiljada maraka za gradnju ambulante jer smo svjesni da je neophodna na ovom lokalitetu", kazao nam je Koldžo.

Mustafa Cuplov, ministar Zdravstva Kantona, istakao je da će sa dokumentacijom u narednom periodu upoznati ambasadora Irana u našoj zemlji. Inače, na lokaciji kod autobuske okretaljke planirana je izgradnja objekta od 240 kvadratnih metara sa parkingom i zelenom površinom oko objekta. Ambulanta bi sadržavala službu opće medicine, pedijatrijsku, stomatološku i druge specijalističke službe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti