Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Izmjena odluke: Biznis klasa i smještaj sa pet zvjezdica za državne funkcionere

30.10.2018. 11:34 / Izvor: Akta.ba

U posljednjem broju Službenog glasnika BiH objavljena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine na naknadu za službeno putovanje, koje je Vijeće ministara BiH usvojilo na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH.

Ovom Odlukom uređuje se način i postupak ostvarivanja prava zaposlenih, imenovanih i izabranih lica u institucijama Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: zaposleni u instituciji Bosne i Hercegovine) na naknadu za službeno putovanje.

U Odluci o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine na naknadu za službeno putovanje ("Službeni glasnik BiH", br. 6/12 i 10/18) član 1. mijenja se i glasi: Ovom Odlukom uređuje se način i postupak ostvarivanja prava zaposlenih, imenovanih i izabranih lica u institucijama Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: zaposleni u instituciji Bosne i Hercegovine) na naknadu za službeno putovanje." 

U članu 6. stav (2) u tački a) iza riječi: "članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine" dodaje se zarez i riječi: "članovi kolegija domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine", navodi se u odluci.

Prema toj odluci članovi kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ubuduće će, kao i članovi Predsjedništva BiH, moći na službenim putovanjima odsjedati u hotelima s pet zvjezdica i putovati avionskom poslovnom klasom.

Hotelski smještaj kategorije do "5" zvjezdica odnosi se na predsjedavajuće, ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, kao i na njihovo lično obezbjeđenje.

Ostali zaposleni u institucijama Bosne i Hercegovine imaju pravo na korištenje hotelskog smještaja kategorije do 4 zvjezdice.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti