Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Izolacija mosta na rijeci Uni i Tunela Vijenac materijalom bihaćkog Aterma

06.08.2014. 12:46 / Izvor: eKapija.ba

Firma Atermo d.o.o. Bihać, koja se bavi prodajom izolacionih materijala različitih dimenzija, izvršila je isporuku izolacijskog materijala, žljebači-kamena vuna sa alu folijom i kompletnu pripremu aluminskog lima sa koljenima za duktilnu cijev-DN150 za most na rijeci Uni.

Montažu duktilne cjevi i izolacijskog materijala sa aluminskoj lima uradila je firma Regeneracija sa sjedištem u Velikoj Kladuši.

Pored navedenog projekta firma Atermo izvršila je isporuku izolacijskog materijala žljebači kamena vuna i za izolaciju Duktilne cjevi DN150 za objekt Tunel Vijenac na koridoru autoputa Vc u dužini od 5000m

"U roku od sedam dana izvršili smo isporuku od 5000m, gdje smo dokazali kupcu da smo  u mogućnosti da u kratkom roku možemo izvršiti sve preuzete obaveze isporuke materijala. Objekt je završen, a postavljanje izolacije izvršila je firma Hidroinvest iz Sarajeva", kaže za eKapija.ba Hamdija Halilović, direktor Aterma.

Prema njegovim riječima, u pregovorima su za isporuku izolacijskog materijala i za druge tunele na koridor V-c, zbog toga što se radi o kvalitetnim izolacijskim materijalim koji po svojim tehničkim karakteristikama zadovoljavaju sve tehničke norme za ugradnju i koji su prihvaćeni od strane investitora, što dokazuju i sa tehničkom dokumentacijom, odnosno certifikatima i atestima.

Inače, da ova firma radi punom parom i uvažava povjerenje klijenata govori i referenc lista projekata na kojima trenutno rade. Jedan od njih je i Hotel Mellain u Tuzli.

"Za navedeni objekt izvršili smo isporuku cijevne izolacije za I-fazu  koju izvodi Vodoins iz Tuzle i pločaste izolacije za izolaciju Klimo kanala za I-fazu koju izvodi Klimainvest iz Banovića. U planu je  isporuka izolacije i za II-fazu, kao i isporuka izolacijskog materijala CONLIT DUCTROCK koji je namijenjen za zaštitu ventilacionih kanala od požara vatrootpornost 120minuta", dodaje Halilović.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti