Izrađena karta privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona

26.11.2020. 08:08 / Izvor: Akta.ba
Izrađena karta privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona izradila je publikaciju "Karta privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona".

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona izradila je publikaciju "Karta privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona", koja je štampana u 400 primjeraka na B/H/S jezicima i 400 primjeraka na engleskom jeziku.

Izradu publikacije finansiralo je Ministarstvo za privredu ZDK-a, na osnovu ugovora potpisanog s Privrednom komorom ZDK u maju ove godine. Publikacija sadrži presjek privrednih potencijala ZDK-a s fokusom na infrastrukturne, industrijske, prirodne, turističke i druge resurse, saopćila je Press služba ZDK.

Ministar za privredu Zlatko Jelić ističe da je stvaranje što kvalitetnijeg okruženja za rad privrede i privlačenje investicija među ključnim prioritetima Vlade ZDK-a, te da je u tom pravcu izrađena i ova publikacija koja će biti vodič budućim investitorima koji se odluče investirati u ovom kantonu

Publikacija "Karta privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona" dostupna je i u PDF verziji, a može se preuzeti na stranici Ministarstva za privredu ZDK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti