Izraelac kupuje bijeljinski Žitopromet?

22.06.2019. 11:09 / Izvor: Akta.ba
Izraelac kupuje bijeljinski Žitopromet?

Jovana Radovanović, vršilac dužnosti direktora u "Žitoprometu", potvrdila je da je Izraelac Azar doputovao iz SAD i da je izrazio spremnost da ulaže u "Žitopromet".

Desetomjesečna agonija radnika bijeljinskog "Žitoprometa" mogla bi biti okončana pod uslovom da Izraelac Sol Azar uplati obećani novac i odblokira žiroračun preduzeća, kaže Dušan Tomić, predsjednik Sindikalne organizacije "Žitoprometa“, piše Novi Glas.

Tomić je potvrdio da je primopredaja između sadašnjeg većinskog vlasnika i novog investitora Azara dogovorena za petak, uz tvrdnju da radnici još s izvjesnom dozom sumnje i skepse gledaju na ovaj poslovni aranžman.

"Sve dok novac ne legne na žiroračun preduzeća i dok se ne odblokira žiroračun, mi ćemo i dalje biti sumnjičavi. Novi strateški partner je obećao da će uplatiti oko 200.000 KM, što bi pomoglo da se isplate dvije neto plaće radnicima. Obećao je i povezivanje radnog staža, isplatu otpremnina radnicima koji žele sporazumno napustiti preduzeće", navodi Tomić.

Dodaje da su obavijestili strateškog partnera da će veliki problem predstavljati angažovanje novih radnika, no da je on iskazao spremnost povećati plate i da će se ozbiljno pozabaviti poslovanjem "Žitoprometa“.

Jovana Radovanović, vršilac dužnosti direktora u "Žitoprometu“, potvrdila je da je Izraelac Azar doputovao iz SAD i da je izrazio spremnost da ulaže u "Žitopromet“.

"Dogovoreno je da se isplati nekoliko plata radnicima. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da se "Žitopromet“ vrati u prvobitno stanje, ali će biti neophodno uložiti puno vremena i truda da do toga dođe", kaže Radovanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti