Izudin Ahmetlić: Sajam u Tešnju je dio energije koja vuče naprijed

13.06.2019. 14:13 / Izvor: Akta.ba
Izudin Ahmetlić: Sajam u Tešnju je dio energije koja vuče naprijed

Naglasio je da je ovo sajam koji je postao potpuno prepoznatljiv kao mjesto koje ima tri elementa zbog kojih vrijedi sajamske dane uvrstiti u svoje poslovne kalendare.

Prepoznavajući značaj međunarodnog i ekonomskog povezivanja organizatori Sajma privrede u Tešnju, koji je danas otvoren, potvrđuju ne samo da prepoznaju trendove, već ih i sami kreiraju.

Jedan od takvih je i Izudin Ahmetlić, vlasnik grupacije Hifa Oil i član Organizacionog odbora UP Biznis Centar Jelah-Tešanj koji je poželio dobrodošlicu svima na prostore u kojima privreda ne govori šapatom, već piše prepoznatiljivim stilom čiji je eho sve jači i čuje se sve dalje.

“Dobrodošli u sajamski grad Tešanj. Duboko vjerujem da su mogućnosti saradnje ozbiljnije, te da vrijedi uložiti trud i energiju kako bi privredni impulsi bili još snažniji", poručio je Ahmetlić na otvaranju.

Naglasio je da je ovo sajam koji je postao potpuno prepoznatljiv kao mjesto koje ima tri elementa zbog kojih vrijedi sajamske dane uvrstiti u svoje poslovne kalendare. Ti elementi su kontinutitet, kvalitet i kvantitet. 

"Kontinuitet jer se održava svih 15 godina, čak i 2014. godine kada su poplave napravile velike štete privredi. Kvalitet je i više nego jasan. Njega potvrđuju firme koje šalju jasnu poruku o progresu i koncentraciji privrednog adrenalina na ovom sajmu. I na kraju, kvantitet koji potvrđuje broj izlagača i članova organizacije koja je zahtjevna operacija i koja je u Tešnju krenula sa 20 firmi. Sada ih ima preko 300 koje mnogo snažnije predstavljaju generatore privrednih procesa u Bosni i Hercegovini", istakao je Ahmetlić na otvaranju.

Kako je kazao, prestiž je izlagati na sajmu u Tešnju, u srcu industrijskih zona, gdje se pružaju brojne mogućnosti izlagačima i gostima. Također, uputio je izvinjenje svima onima koji zbog popunjenog kapaciteta nisu mogli izlagati na ovom sajmu. 

Najavio je da će u budućnosti sajam povećati površinu izložbenog prostora i kao takav još snažnije povezivati privredne i druge energije. 

"Ovaj sajam je dio energije koja vuče naprijed, budite dio te energije", zaključio je on. 

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti