Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Izvoz u Rumuniju u stalnom porastu

09.08.2018. 13:47 / Izvor: Akta.ba

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Rumunije u BiH Danom Constantinescu. Konstatovano je da Bosna i Hercegovina i Rumunija imaju kontinuirano dobru spoljnotrgovinsku saradnju, te da je izvoz iz BiH u ovu zemlju u stalnom porastu.

"Izvoz u Rumuniju u 2017.godini viši je za približno 30% u odnosu na prošlu godinu", istakao je na sastanku ministar Šarović, dodajući da se rastuća tendencija izvoza nastavila i u ovoj godini te da je u prvom kvartalu 2018.godine zabilježen porast od oko 40%.

Posebna pažnja na sastanku posvećena je jačanju investiranja u Bosnu i Hercegovinu. Ambasador Rumunije je naglasila da Rumunija želi i dodatno ojačati saradnju sa BiH kroz povezivanje privrednih komora i preduzetnika. 

Ministru Šaroviću uručen je poziv za učešće na panelu u okviru velikog Poslovnog foruma "Inicijative tri mora",  koji će se sredinom septembra održati u Bukureštu i čiji je cilj ekonomsko povezivanje zemalja EU i Zapadnog Balkana/država Istočnog partnerstva EU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti