Jabandžić: Najveći uspjeh u 2017. je dobijanje certifikata za izvoz u EU

05.01.2018. 14:08 / Izvor: Akta.ba
Jabandžić: Najveći uspjeh u 2017. je dobijanje certifikata za izvoz u EU

Još jedna poslovna godina je završena, što je ujedno i prilika za razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti.

Još jedna poslovna godina je završena, što je ujedno i prilika za razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Poslovne poteze kompanije Madi, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio prvi čovjek ove tešanjske kompanije, Maid Jabandžić.

•       2017. godina je iza vas, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

U 2017. moram istaketi da smo zamišljene planove i premašili, te bi bilo neskromno sa moje strane, da sa 2017-tom godinom budem nezadovoljan. U glavnom je fokus bio na profitabilnosti, a ne na slijepom praćenju konkurencije dampiranjem cijena, već smo se posvetili sebi i svojim poslovnim uspjesima, a što je svakako dobor rezultiralo.

•       Po čemu ćete je pamtiti?

Definitivno ćemo 2017. godinu pamtiti po dobijanju izvoznog certifikata za pileće meso u zemlje evropske unije. Skoro cijela godina je bila je u znaku dobijanja pomenutog certifikata. Zaista jako mnogo posla je napravljeno, ali možemo konstatovati da smo zadovoljni urađenim poslom, što je na kraju potvrđeno zelenim svjetlom za izvoz piletine u EU.

•       Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini

Kad pričamo o najboljim potezima, bilo ih je dosta. Jedan od najboljih poteza je odluka top menadžmenta da nastavimo agresivno investirati u vlastitu infrstrukturu, koja je ključna za daljnu budućnost Madija. Pojeftinjenjem inputa dolazimo u poziciju najbolje konkurentnosti i spremnosti da sutra odgovorimo svim prijetnjama, koje nam donosi liberalizacija uvoza piletine u našu zemlju. Naime, Madi i u 2017 godini je investirao preko 10 miliona KM u nove pogone i infrastrukturu.

•       Koji su planovi za ovu godinu?

Za narednu godinu planovi su vrlo ambiciozni. Ulazimo i u nove projekte. Krećemo sa novim asoritimanom proizvoda o kojima je još rano govoriti. Pravimo još jednu fabriku na površini od 4.000 m2 te krećemo sa izvozom za početak u Hrvatsku gdje već dijelom imamo dogovorene izvoze.

•       Šta biste poželjeli sebi, ali poslovnim partnerima u 2018.?

U 2018. bih poželio sebi i svojim prijateljima dobro zdravlje i dobro raspoloženje. Sve ostalo ćemo postići kao i predhodnih godina u to sam siguran i tu nemam sumnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti