Jačanje komunikacijskih aktivnosti: Vlada FBiH odobrila 814.905 KM sarajevskoj agenciji

12.11.2021. 13:41 / Izvor: Akta.ba
vlada federacije

Vlada Federacije BiH je na 288. sjednici, održanoj 04.11.2021. godine, donijela odluku o dodjeli dijela sredstava u iznosu 814.905,00 KM.

Vlada Federacije BiH je na 288. sjednici, održanoj 04.11.2021. godine, donijela odluku o dodjeli sredstava u iznosu 814.905 KM korisniku ZPR Agencija za odnose s javnošću Sarajevo, u vlasništvu Zinaide Jamakosmanović.

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnog poziva raspisanog u augustu 2021, odnosno odlukom o dodjeli sredstava utvrđenih budžetom Federacije BiH za 2021. godinu sa pozicije "ugovorene i druge posebne usluge - Transparentnost rada Vlade Federacije BiH u implementaciji reformskih procesa".

Kako se navodi, svrha programa jeste unapređenje transparentnosti rada Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u implementaciji reformskih procesa putem jačanja komunikacijskih aktivnosti radi objektivnog, istinitog, pravovremenog i proaktivnog informisanja javnosti o provođenju reformskih procesa te aktivnostima i mjerama koje Vlada poduzima u oblastima djelovanja. 

"To uključuje i mjere borbe protiv koronavirusa te sprečavanje i ublažavanje njegovih posljedica na zdravlje ljudi, kao i Program aktivnosti Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za stabilizaciju privrede i saniranja posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom, potom ključne socio-ekonomske reforme i sve značajne reformske procese i projekte koje provodi Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u svom mandatu", navodi se u odluci.

Sredstva su dodijeljena u pojedinačnim iznosima raspoređena u sedam modula:

 

 

MODULI

KORISNIK

IZNOS DODIJELJENIH SREDSTAVA

MODUL 1

Mjere i aktivnosti koje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine poduzima na stabilizaciji privrede i sanaciji ekonomskih posljedica tokom pandemije izazvane koronavirusom; uključujući Program ekonomske stabilizacije i oporavka Federacije Bosne i Hercegovine 2020. -2021. godina (Pretpostavke za održiv i ubrzan rast u 2022. godini)

ZPR AGENCIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU Sarajevo

119.925,00 KM

MODUL 2

Mjere i aktivnosti koje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine poduzima u oblasti zdravlja stanovništva u borbi protiv koronavirusa te sprečavanju i ublažavanju njegovih posljedica na zdravlje ljudi.

ZPR AGENCIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU Sarajevo

119.925,00 KM

MODUL 3

Mjere i aktivnosti u provođenju reformskih procesa: ključne socio-ekonomske reforme s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja i jačanja konkurentnosti privrednih subjekata, uključujući i donošenje reformskih zakona (Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dohodak, Zakon o PIO i si.)

ZPR AGENCIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU Sarajevo

119.925,00 KM

MODUL 4

Reformski procesi i projekti koji se poduzimaju u mandatnom periodu, a odnose se na unapređenje finansijske politike, oblasti privrede, poljoprivrede, poduzetništva i obrta, trgovine, industrije i energetike, infrastrukturnih projekata, prometa i komunikacija, prostornog uređenja, turizma i okoliša.

ZPR AGENCIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU Sarajevo

119.925,00 KM

MODUL 5

Reformski procesi i projekti koji se poduzimaju u mandatnom periodu, a odnose se na unapređenje oblasti radnog zakonodavstva, unutrašnjih poslova, socijalne politike, boračko-invalidske zaštite, ostvarivanja prava raseljenih osoba i izbjeglica, obrazovanja i nauke, te kulture i sporta.

ZPR AGENCIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU Sarajevo

119.925,00 KM

MODUL 6

Reformski procesi koji se odnose na izradu, donošenje i implementaciju strateških dokumenata za razvoj Federacije Bosne i Hercegovine

ZPR AGENCIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU Sarajevo

119.925,00 KM

MODUL 8

Jačanje kanala komunikacije Vlade Federacije Bosne i Hercegovine - Unapređenje transparentnosti u radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine putem jačanja kanala komunikacije s javnošću

ZPR AGENCIJA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU Sarajevo

95.355,00 KM

 

UKUPNO: 814.905,00 KM

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti