Jačanje saradnje BiH i Srbije u procesu pristupanja EU

18.06.2015. 10:27 / Izvor: eKapija.ba
Jačanje saradnje BiH i Srbije u procesu pristupanja EU

Riječ je o intenziviranju saradnje u sektorima sigurnosti hrane, veterinarstva, fitosanitarne zaštite, poljoprivrede i ruralnog razvoja u procesu usklađivanja zakonodavstva s pravnom stečevinom Evropske unije.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog memoranduma o tehničkoj saradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, kojim se jača saradnja u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU).

Riječ je o intenziviranju saradnje u sektorima sigurnosti hrane, veterinarstva, fitosanitarne zaštite, poljoprivrede i ruralnog razvoja u procesu usklađivanja zakonodavstva s pravnom stečevinom Evropske unije, kao i razmjeni iskustava u vezi s korištenjem pretpristupnih fondova EU za ruralni razvoj.   

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa dostavit će Prijedlog memoranduma s Izvještajem o pregovorima Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar Mirko Šarović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti