Jačanje saradnje sa članovima AmCham-a iz Banja Luke ​

30.09.2020. 16:36 / Izvor: Akta.ba

Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i Upravnog odbora AmCham BiH u posjeti Banjaluci

Američka trgovačka komora u BiH održala je poslovni susret i prezentaciju aktivnosti komore u saradnji sa članovima iz Banja Luke. Cilj sastanka je bio jačanje saradnje između Američke trgovačke komore u BiH i njenih članica kako bi udruženi mogli pozitivno uticati na bolju poslovnu klimu.

"Zadovoljstvo nam je da prvi poslovni susret organizujemo u Banjaluci te da uloga AmCham BiH predstavlja mjesto susreta predstavnika kompanija koje učestvuju u kreiranju poslovnog razvoja. Danas smo razgovarali o temama koje se tiču poteškoća u poslovanju kompanija te nas iskreno raduje što su naši članovi okarakterisali ovaj susret kao veoma uspješan. U narednom periodu planiramo organizovati slične poslovne susrete i panel diskusije po pitanju tema od interesa za naše članove", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i Upravnog odbora AmCham BiH.

U domeni zajedničkih projekata od interesa za članove, posebno kada je riječ o radu i aktivnostima Komiteta Američke trgovačke komore u BiH, Nedim Hamzić, Generalni sekretar Američke trgovačke komore ovom prilikom istakao je da je dosta članova aktivno u radu komiteta AmCham-a BiH i da se veliki broj inicijativa i poslovnih poteškoća do sada uspješno rješavalo unutar ovog komiteta. Također, Hamzić se zahvalio predstavnicima Američke ambasadekoji su predstavili aktivnosti koje provode u unaprjeđenju poslovnog ambijenta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti