Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Jačanje strategije održivog razvoja u planinskim područjima

03.03.2018. 09:41 / Izvor: Akta.ba

U Varešu je u utorak održana jednodnevna radionicu na temu okoliša i jačanja strategija održivog razvoja u planinskim područjima.  Radionica je održana u Sali zrade Općine od 9 do 17 sati.

Ova radionica je treća od šest planiranih u sekciji stvaranja turističkog klastera u okviru projekta koji je financiran sredstvima Evropske unije.

Luca Lietti, talijanski ekonomist i eminentni stručnjak za područje održivog razvoja u ruralnim sredinama, održao je ovaj trening pred 17 učesnika sa cijelog područja srednje Bosne. Kroz praktični dio, sudionici podijeljeni u grupe kreirali su vlastitu viziju šireg geografskog područja, posmatrajući ga kao jedinstveni turistički brend sa istaknutim kulturnim i istorijskim vrijednostima.

Projekt  “Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije” je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva.

Trajanje projekta je tri godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari grad, te Istočni Stari grad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti